Friday, December 17, 2021

Uppsats om terrisom

Uppsats om terrisom



När jag tänker efter så skulle jag inte veta att terrorism fanns om det inte vore för media. Hela landet har blivit uppsats om terrisom mål för terroristvåld. Campbell, J. Terrorismen har också blivit global vilket gör det svårt att eliminera den. Barnett, Thomas P. Aust, S.





Postnavigering



Terrorism avser hot, våld, bombningar, etc. Terrorism är känt för att ha en lång historia, men än idag är orsaken bakom denna terror av supermakterna och regeringen fortfarande tydlig. Terrordåden är mycket vanliga nuförtiden och kan hittas i nuvarande politiska och sociala miljö. En del av terrorn är fortfarande förvirrad när den är det uppsats om terrisom i den faktiska nuvarande världen obb, Varifrån ordet terrorism kommer och dess definitioner Enligt uppsats om terrisom avdelningen i USA som arbetar med terrorism, försvar, våld etc.


Vanlig grund för terror är politik, religion eller till och med ideologi. De hotar samhället att nå sina mål. En annan liknande definition av FBI säger att terrorism inbegriper olaglig... Referenser Allen, C, God's Terrorists: The Wahhabi Cult and the Hidden Roots of Modern Jihad, Cambridge, MA, Da Capo Press. Bascio, P,Defeating Islamic Terrorism: An Alternative Strategy, Wellesley, MA, Branden Books. Nacos, B. Robb, J. Terrorism Termen "terrorism" är djupt politisk, vilket kan ses av de många definitionerna av terrorism och avsaknaden av en globalt överenskommen beskrivning. De otaliga definitionerna visar nationer som kämpar för att uppsats om terrisom "terrorism" på egennyttiga sätt, uppsats om terrisom. Ansträngningarna att förtydliga och förena dessa definitioner varierar från legalistisk till nästan bombastisk.


Efter att ha listat många definitioner uppsats om terrisom olika nationer och inifrån USA, uppsats om terrisom, denna artikel undersöker ett legalistiskt försök att lägga grunden för en universell definition, sedan ett mer skärande försök att skingra den självtjänande politiska "dimman" som omger dessa definitioner. Den röda tråden i båda tillvägagångssätten är vädjan att diplomatiskt väga konkurrerande nationella intressen för att bilda en fungerande världsomspännande definition av "terrorism Definitioner av terrorism a. Arbeten citerade Arabkonventionen om terrorism. Dokument: Arabkonventionen mot terrorism, uppsats om terrisom, htm Justitiedepartementet Kanada. Antiterroristlagen. asp tfpotdota Office of the Law Revision Counsel, U, uppsats om terrisom.


representanthuset. Hämtad från U. Hämtad från Eur-lex. Terrorism påverkar Terrorism har ingen specifik definition och dess definition beror till stor del på synvinkeln hos en individ, till exempel Samuel Adams, en välkänd revolutionär eldband eller Thomas Uppsats om terrisom skulle ha varit terrorist ur ritiskt perspektiv men de har varit stora hjältar ur amerikanskt perspektiv. Ta fallet med George Washington som tidigare kämpade med en ritisk armé mot franska och var uppsats om terrisom av ritisk krona men senare sökte han amerikansk självständighet från ritiskt styre uppsats om terrisom blev terrorist i ritish Kreamers ögon.


det finns en accepterad definition av terrorism eftersom FN inte har nått konsensus utan generellt brott mot mänskligheten, krigsförbrytelser, uppsats om terrisom etnicitet och folkmord ingår i definitionen av terrorism, uppsats om terrisom. Den senaste rättegången mot den osniska serbiska arméns chef Ratko Mladic på uppsats om terrisom folkmord har inkluderats i begreppet terrorism av olika kretsar. På liknande sätt har Hitlers folkmord... Bibliografi Fine, J. uppsats om terrisom sekulär och religiös terrorism. Skydd mot massförstörelsevapen. Kreamer, T. Arkiverar tidigt Amerika. html Kurgel, L. e-internationella relationer. Global Jihad, en myt eller verklighet Jihad förknippas ofta med en viss muslimsk kamp mot de otrogna, en kamp som har pågått i decennier nu och som sannolikt inte kommer att upphöra under de kommande åren.


Men trots denna hållbara utveckling av begreppet och allt det trasslar in, kan det inte utan tvekan sägas att detta är en uppenbar verklighet. Detta antagande är baserat på det faktum att Jihad, som ett medel för krig, är en konstgjord skapelse snarare än en som dikteras av religionen eller stöds av den. Detta perspektiv beror till stor del på den synvinkel som tillämpas när man tittar på det globala jihad. Därför är jihad ur de extremistiska muslimernas synvinkel en oundviklig uppfattning med vilken press utövas på de "otrogna. Verk som citeras Kaplan, Eben. Rådet för utrikesrelationer. html 3 Townshend, Charles, uppsats om terrisom.


En källbok. Indian Council of Social Science Research. Haranands publikationer. Indien, terrorismen är på uppsats om terrisom peka på ett av de största hoten som beslutsfattare inom området för nationell säkerhet måste hantera, särskilt i USA. Förenta staterna har ett speciellt sätt på vilket man hanterar hemlandsäkerhetsfrågor med tanke på arten av dess administrativa och politiska organisation. Det nationella, regionala, uppsats om terrisom, och lokala brottsbekämpande myndigheter och underavdelningar är de som tillhandahåller den rättsliga och operativa ramen och bakgrunden för åtgärder som ska vidtas på alla nivåer som kan påverkas av ett terroristhot eller av någon tidpunkt av hot mot hemlandets säkerhet.


Denna artikel undersöker vilken roll nationella säkerhetsorgan har, med vederbörlig hänsyn till de delade... Bibliografi Department of Homeland Security. Nationella säkerhetsrådet relaterar till de befintliga terroriströrelserna som utgör risker för amerikanska medborgare och dess territorium. U. har historiskt sett varit ett av huvudmålen för de islamistiska terrorgrupperna vid sidan av andra länder som Israel. har vidtagit olika nationella strategier för att bekämpa terrorism inom och utanför sina gränser. Men attackerna den 11 september mot U. ledde U. genom Bushadministrationen för att vidta kritiska åtgärder för att hantera terrorismen och dess hot.


Detta såg U. Att attackera bakgården till kända terrorister Irak och Afghanistan är nyckelmål. Detta ledde till att toppledarna dödades och inledde de ledarlösa jihad-terrorrörelserna uppsats om terrisom i dag. Uppsats om terrisom nya rörelser kräver nya tillvägagångssätt för att bekämpa dem. Nya ideologier och åtgärder måste utformas för att säkerställa att den ledarelösa Jihad-terroristen... Referenslista Cameron, Fraser. Utrikespolitik efter det kalla kriget. London: Routledge, Johnston, Douglas. Religion, terror och misstag.


New York: ABC-CLIO, Lebovic, James. Avskräcka internationell terrorism och skurkstater: U. Terrorism Ansträngningarna att överträffa terrorister tycks falla av, vilket ger en underprivilegierad föreställning om möjligheten att enbart psykologiskt engagera sig i terroristuppfattningar. Emellertid har huvuddelen av forskningen inom denna omkrets skapat en hoppfull och spännande början för ett immateriellt framsteg när det gäller att komma överens om psykologisk uppsats om terrisom tvärs över alla led av terroristverksamhet. Ett argument har kommit upp för mycket avsevärd lösgöring med en tydligare uppgift för psykologiska studier för att informera och förbättra realistiska aktiviteter mot terrorism. Denna artikel demonstrerar kunskap och assimilering av terrorismperspektiv, bekämpning och anti-terrorism, och aspekter relaterade till förutsägelse, uppsats om terrisom, lindring, beredskap, uppsats om terrisom, respons och efterrespons återhämtningsaktiviteter och analysera det i termer av hur det skulle hanteras i termer av en plan för bekämpning av terrorism som inkluderar orientering diplomatisk, militär, brottsbekämpande, etc.


och specifika strategier och taktiker du skulle utveckla för att förutsäga, förebygga,... Arbete citerat Whittaker, D. Terrorläsaren 4:e upplagan, uppsats om terrisom. New York: Routledge. ISBN: Terrorism Annotated Bibliography Gardner, K. Att bekämpa terrorism på FATF-sätt. Global Governance: En översyn av multilateralism och internationella organisationer. FATF, eller Financial Task Force, anses vara en framgångsrik organisation när det gäller att undersöka hur global terrorism finansieras. Utan finansiellt stöd skulle den komplexitet som krävs för att gå in i terrorattacker inte vara möjlig, uppsats om terrisom. Kathryn Gardner hävdar att andra aspekter av utredningen av potentiell terroristorganisation skulle kunna dra nytta av att duplicera FATF-modellen. De tre faktorer Gardner identifierar som är mest relevanta för dessa utredningar är: samordning, flexibilitet och engagemang från regeringens sida.


identifiering av terrorhot och bekämpning av global terror måste vara en gemensam insats. Endast genom samordnade insatser från brottsbekämpande myndigheters sida kan terrorismen spåras korrekt och hoten utvärderas. Även om olika forskare inte har bestämt sig för ett universellt uppförandeprotokoll, är det de alla håller med om att... För att hitta sätt att bekämpa terrorism i framtiden bör det läggas ökat fokus på forskning om för närvarande fungerande organisationer, hur de kommunicerar och hur de kan komma åt farlig teknik. I dessa tider förändras världen snabbt och även om vi kan lära oss om vårt eget lands misstag från tidigare terroristattacker, finns det lite annat att vinna när det gäller att bekämpa terrorism eller förutsäga framtida attacker.


Genom att ta Ranstorps förslag på allvar kan vikt läggas vid identifiering och korrekta forskningsmetodik, uppsats om terrisom, och därigenom utföra ett effektivt förebyggande arbete. Sinclair, S. Rädsla för framtida terrorism: utveckling, validering och psykometrisk testning av den katastrofala terrorismskalan TCS. Samuel Sinclair och Alice LoCicero har i denna studie tagit fram en skala med vilken potentiella psykologiska skador på terrorism kan mätas. Detta är en viktig aspekt av terrorhanteringsteorin TMT. Terrorism, enligt själva definitionen av ordet, är handlingar som är utformade för att orsaka terror och därför är deras psykologiska resultat viktiga komponenter för deras framgång.





exempel på uppsatsform



Utrikespolitik. Washington, DC: Brookings Institution. Ledarlöst jihad. Terrorismorganisationer Vad är terrorism? Arvet från 2000-talet baserade terroristorganisationer Ariska nationen Ku Klux Klan mot terrorism och förebyggande Definitioner och strukturer Homeland Security Patriot Act. Terrorismens natur är naturligtvis att skapa rädsla och panik i befolkningsbasen. Således är målen så många att fullständigt skydd av alla är omöjligt. Mål kan omfatta vilken som helst av de statliga byggnaderna i Washington, D. Såvida inte materialet tillverkas i USA, men de mest sannolika målen är de som finns i kuststäder med större hamntillgång. Smith, terrorister tenderar att rikta sig mot platser som är mediahypade, påverkar medborgarnas liv och vanligtvis är transporter, underhållning, eller ekonomiskt baserad i större tätorter.


Faktum är att för större effektivitet involverar mål vanligtvis platser där det finns stora icke-stridande folkmassor,... The New York Times. html Anti-Defamation League. Ku Klux Klan -- Anslutningar. Jihadistisk Terrorist Användning av strategisk kommunikationshanteringsteknik. George C. Marshall European Center for Security. pdf Department of Homeland Security. Om DHS. Hämtad från: http:. I modern terminologi och för utrikespolitik, statsvetenskap och internationell rätt är brott mot mänskligheten varje avskyvärd handling som begås i stor skala. De kan åtalas i nästan alla federala domstolssystem, beroende på var de inträffade och vilken befolkning som var en del av den kriminella verksamheten.


Innebörden för internationell rätt är att brott mot mänskligheten är föremål för universell jurisdiktion, vilket innebär att stater kan utöva sin egen jurisdiktion oavsett var brottet har begåtts, och att alla stater också har skyldighet och skyldighet att bistå varandra i försvaret. av den här typen av aktiviteter. Det är också viktigt att notera att ingen människa, oavsett tillhörighet, är immun från åtal, även statschefer och på egen hand kan åberopa ett försvar som att lyda order. Internationellt samarbete... Källor: Dyson, W. Terrorism: An Investigator's Handbook. Waltham, MA: Anderson Publishing. McCormack, W.


Förstå lagen om terrorism. New York: Lexis Nexis. Byråns titel, inte plagierad. Terrorism Underrättelser, bekämpning av terrorism och skydd samt ämnen för utredning verkar vara relevanta, intressanta och värda en detaljerad undersökning. De forskningstraditioner som tillåts i vanliga utbildningssystem ger olika inriktningar för att undersöka dessa idéer. Syftet med denna artikel är att undersöka idéerna om terrorism genom linserna av de fem forskningsvillkoren: narrativ, grundad teori, fenomenologi, fallstudie och etnografi. Dessutom kommer jag att föreslå tre olika ämnen för doktorandforskning och avgöra varför vart och ett av dessa tillvägagångssätt kräver utredning. Innan man undersöker terrorism är det en mycket viktig utmaning att definiera begreppet. Definitionen av detta ord är kanske den största källan till förvirring som ingår i den här typen av forskningsundersökningar.


Hur är terrorism relaterad till underrättelser och skydd? Även om det här är dagens fashionabla ledord, verkar det viktigt att koppla samman fraserna och termerna med konkreta och realistiska symboler som kan förstås av... Tusentals individer anställda inom det ussiska kärnkraftskomplexet - av vilka många har kunskap och tillgång till kärnmaterial - får löner som knappt är på existensminimum, vilket ökar möjligheten att de kan vara mottagliga för erbjudanden från vem som helst på marknaden om att köpa kärnkomponenter." Deutch, Economic Consequences Det är i allmänhet en vana för terroristgrupper att rikta in sig på internationella makter för att göra sitt uttalande.


Men dessa internationella makter har extremt starka ekonomier, och viktigast av allt, extremt olika. Vad detta betyder, är att även om en terroristattack skulle påverka en ekonomisk sektor, skulle den stora mångfalden av verksamheter och intäkter kunna stödja det ekonomiska återupplivandet av den drabbade sektorn och stödja landets ekonomiska tillväxt Sandler och Enders, men man kan inte förlita sig på denna premiss eftersom den är mest tillämpbar på en makroekonomisk nivå. På en mikroekonomisk nivå är... Referenser Balkin, K. Terrorism och demokrati Terrorism är till sin natur antidemokratisk eftersom den försöker uppnå politiska mål genom våld. Den har inget intresse av någon av demokratins grundvalar som att bygga konsensus, stimulera debatt eller skydda minoriteters rättigheter och intressen.


Det råder konsensus bland alla som värnar demokrati om att brådskande åtgärder är nödvändiga för att motverka hotet om terrorism. Nyckelfrågan är: hur man gör detta? I denna uppsats ska vi undersöka hur terrorism undergräver demokratin och om inrättandet av en internationell kommitté kan hjälpa till att bekämpa terrorismen. e ska också titta på korta definitioner av demokrati och terrorism. Definition av demokrati Demokrati Grekiska demos, "folket"; kratein, "att härska" är ett politiskt system där... Works citerade Amnesty Internationals oro angående interneringarna efter den 11 september i USA. 6 april, Terrorism Definitioner av terrorism under U.S.


Regeringen, terrorismen har olika definitioner, utan även forskarnas egna definitioner av detta begrepp. I en studie av Mark Burgess för U. Center for Defense Information, identifierade han fem 5 definitioner av terrorism, tre från U.S.A. Regeringen och två från akademiska forskare. De gemensamma faktorerna i varje definition, enligt Burgess, är terroristernas motiv, identitet och metoder. Försvarsdepartementet definierar terrorism som "[den] beräknade användningen av olagligt våld för att ingjuta rädsla... för att skrämma regeringar eller samhällen i strävan efter mål som generellt är politiska, religiösa eller ideologiska" paragraf.


FBI har samma definition, om än annorlunda formulerad och inkluderar inte bara människor utan även egendom som föremål för våld. Utrikesdepartementet har under tiden en mer specifik definition, som identifierar terrorism som "överlagd" och i första hand "politiskt motiverad", och identifierade terrorister som "subnationella grupper eller hemliga ... Referenser Burgess, M. Öppnade den 23 april US Army Training and Doctrin Command. Tillgänglig på: www. Terrorism Det har funnits olika definitioner och synpunkter på terrorism som har konfronterats genom åren. Uppenbarligen beror mycket på vems synvinkel som representeras, vare sig det är teologiskt, politiskt eller psykologiskt.


Terrorism kan också ses som uppsåtlig förstörelse dödande av människor eller förstörelse av egendom av människor som inte agerar på uppdrag av en etablerad regering för att råda bot på en verklig eller inbillad orättvisa som tillskrivs en etablerad regering. Det är dock viktigt att notera att inte alla fall av uppsåtlig förstörelse av människor eller egendom är terrordåd ed Cross Organization, Några av de viktiga definitiva egenskaperna hos terrorism inkluderar bland annat;... Referenser Commonwealth of Kentucky, Community Preparedness. html Homeland Security, Hämtad 20 november, Terrorism delar egenskaper som är gemensamma med irreguljär krigföring, uppror och kriminalitet. Liksom brott bryter terrorism mot lagen och kränker andras rättigheter. På liknande sätt har Arquilla et al. Liksom irreguljär krigföring är terrorismen asynkron och asymmetrisk och tillskriver inte krigets regler.


Terrorism är dock unik i det att "dagens fiende inte är en stat utan en transnationell, icke-statlig aktör" som använder krigföring som "inte är traditionell ... svårfångad ... och ... utnyttjar ... industriella och tekniska fördelar", Howard n. Som Howard n. påpekar att terrorism mer liknar ett virus än något annat. Dessutom involverar terrorism ideologi och paradigm som underskriver dess existens: i fallet med al-Qaida en pseudo-religiös doktrin. Terrorismens mål är mer långtgående och mer globala än... Referenser Arquilla, J.


Ronfeldt, D. Nätverk och nätkrig och terrorism i informationsåldern. Howard, R. Förebyggande militärdoktrin: Inget annat val. Weimann, G. Hur modern terrorism använder internet. United States Institute of Peace: Special Report. Coady, citerad i Halwani, påpekar att bristen på en bra definition gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att ta itu med de moraliska konsekvenserna av terrorism. Coady definierar terrorism som "den organiserade användningen av våld för att attackera icke-stridande "oskyldiga" i en speciell mening eller deras egendom för politiska syften". Denna definition fokuserar på målen, oskyldiga "icke-stridande" och tar inte hänsyn till de mål som terroristerna strävar efter att uppnå. Den specificerar för "politiska syften" snarare än kriminella, och nämner inte att orsaka rädsla.


Det finns en viss oenighet om huruvida hot, till exempel, i motsats till verkliga handlingar, utgör terrorism. Om målet att framkalla rädsla är en del av definitionen, skulle hot inkluderas, men om terroristmål är begränsade till "politiska syften" skulle hot inte kvalificeras som terroristhandlingar. Coady, citerad i Halwani, påpekar att vissa "politiska våldshandlingar kan vara... Referenser Brock, B. Användning och missbruk av terrorism. htm Halwani, R. Terrorism: Definition, motivering och tillämpningar. Social Theory and Practice, 32 2 , april, Hämtad den 8 februari från Academic OneFile-databas.


Saul, B. Definition av "terrorism" i FN:s säkerhetsråd: Chinese Journal of International Law, 4 1 , Hämtad den 8 februari, från Academic OneFile-databasen. Terrorismberedskap Sedan den 11 september har USA gjort betydande framsteg när det gäller att vägleda terroristattacker med hjälp av terrorismberedskap för att förebygga ytterligare terrorattacker i USA. Terrorismberedskapsövning är ett brett utbud av respons- och beredskapsprogram för att stödja samhällen som kan påverkas av terrorattacken. Nationella kommissionen för terroristattacker, vanligtvis U. regeringen har implementerat en rad program för terrorismberedskap och en av de policyer som används är användningen av ett brett spektrum av underrättelser för att undersöka den överhängande terrorismen som kan ha inträffat i USA.


underrättelsetjänsten har samarbetat med andra underrättelsetjänster globalt för att förhindra terrordåd i USA. Till exempel har CIA Central Intelligence Agency samarbetat med pakistansk underrättelsetjänst för att lokalisera gömstället för Ben Laden och dödade honom. Dessutom har USA genomfört olika militära övningar för... Referens National Commission on Terroristattacker. Stenner, R. Kirk, J. Stanton, J. Nationellt incidenthanteringssystem NIMS Standards Review Panel Workshop Sammanfattningsrapport. Institutionen för energi. Nationell insatsplan. Matförsörjningen är extremt sårbar, och det gör oss alla också sårbara. Författaren hävdar också att inspektioner vid gränser och inspektionsstationer har hindrat de flesta patogener och problem från att komma in i landet, men vi måste undra hur länge det kommer att pågå?


Detta gäller denna kurs eftersom det är ett verkligt hot om terrorism som kan inträffa här eller var som helst i världen. Det gäller också eftersom de som skulle skada amerikaner inte skulle ångra att de använde agroterrorism för att göra störst skada för de flesta människor. De skulle känna sig berättigade vid dödssiffran och paniken som följde. Hotet från global terrorism är mycket reellt och ökar faktiskt. Detta dokument visar varför vi bör vara rädda och aldrig ge upp att vara vaksamma mot alla former av terrorism, oavsett hur dunkla de kan verka. referenser Preslar, D. Referenser Preslar, D. Sjukdomsövervakningens roll i bevakningen av agroterrorism eller ekonomiskt sabotage. Hämtad från Federation of American Scientists webbplats:. Terrorism Hur påverkar terrorism barn?


Barn är ofta offer för terrorism och dör ibland i terroristattacker Dyson, När barn bevittnar eller överlever en terroristattack kan psykologiska konsekvenser som posttraumatisk stressyndrom bli resultatet Hall, I vissa fall förlorar barn sina nära och kära och deras liv kan vändas upp och ner av terroristattacker eftersom allt som är bekant för dem -- skolor, familjer, hem, samhälle -- förstörs FBI, Kriget mot terrorismen kan också påverka barns liv, eftersom media vidmakthåller en kultur av rädsla. Barn kan till exempel uppfostras till att vara misstänksamma mot människor av olika raser eller etnicitet eftersom deras föräldrar, lärare och media vidmakthåller stereotyper om vem som är och vem som inte är terrorist.


Vad gör "martyrskap" till ett så effektivt verktyg för terrorister? Diskutera i termer av social konstruktion. Självmordsbombningar och andra exempel på terrorister... Referenser Dyson, W. Terrorism: En utredares handbok. Cincinnati, OH: Anderson Publishing. Federal Bureau of Investigation. Hämtad 25 mars, , från www. Gunaratna, R. New York: Berkley Books. Hall, H. Inledning: Psykologisk studie av terrorism. Journal of Threat Assessment 2 3, Terrorism Amerikanernas syn på terrorism var för alltid etablerad den 11 september, när terrorister flög två plan in i World Trade Towers i New York, kollapsade dem båda, och ett plan in i Pentagon, vilket orsakade allvarlig skada. Ett fjärde plan kraschade på landsbygden i Pennsylvania istället för att träffa sitt mål, troligen i Washington, D.


Över 3, människor miste livet den dagen. Fram till den dagen hade terrorism varit ett något avlägset begrepp för de flesta amerikaner. Vi hörde om terrorism i srael, och kanske hade några av oss vänner eller familj att oroa sig för, och vi hörde om. attacker i Storbritannien, men den 11 september var första gången internationella terrorister gjorde stor skada på U. Så gott som alla i USA blev högljudda emot terrorism den dagen även om de inte hade tänkt så mycket på det... Faktum är att det är svårt att tycka något positivt om terrorism, särskilt i en tid präglad av smarta bomber, när vår militär kan bomba med sådan precision att civila sällan dödas och skadas, och bara målet tas ut.


Det faktum att vår militär kan föra krig med en precision som aldrig tidigare uppnåtts är en anledning till att terrorism verkar mer chockerande än någonsin tidigare. Det är en skrämmande skillnad mellan krigföring och terrorism i När USA för krig går vi långt för att skydda civilbefolkningen så mycket som möjligt. De motsatta krafterna har utnyttjat detta faktum i Irak, lagrat vapen i moskéer och låtit stridande personer använda dem som en iscensättningsarena för sina ansträngningar. Sanningen är att terrorismen har förändrats sedan dess början. USA föddes ur terrorism och revolution.


Om den amerikanska revolutionen ägde rum idag, skulle britterna beskriva Boston Tea Party som en terrordåd, och den gerillaliknande taktik som användes av små grupper av civila män mot brittiska läger under den tiden skulle ses som brott. På senare tid var många franska medborgare upprörda över hur lätt deras land gav upp och kapitulerade till den nazistiska tyska armén, och ännu mer bedrövade över att se hur fullständigt Vichy-regeringen samarbetade med dem som hade besegrat dem i krig. Den franska motståndsrörelsen var ett resultat. Privata medborgare som var fast beslutna att fortsätta kämpa för sitt land. Med stor risk för sig själva och sina familjer arbetade de i skydd av mörkret för att spränga broar så att den tyska armén inte kunde använda dem, smög in brittiska spioner i landet och rapporterade truppförflyttningar till de allierade.


Eftersom de allierade vann kriget och Frankrike befriades kallas de för hjältar, men om Tyskland hade vunnit hade de varit terrorister. Segrarna skriver historia. Det är dock en dålig analogi. Amerikanska revolutionärer på 1700-talet skadade aldrig medvetet tusentals civila för att göra en poäng. De sprängde inte civil kollektivtrafik. Medlemmarna i det franska motståndet arbetade mycket hårt för att undvika skada på oskyldiga medborgare, medan de snabbt hanterade människor som gav bort sina hemligheter. Den 11 september definierade angriparna alla som inte höll med dem som "fienden" och hade inga problem med det faktum att nästan alla människor som de dödade eller lemlästade inte hade några bråk med dem.


Att jämföra dagens terrorister med revolutionskrigets hjältar eller det franska motståndet är lite som att jämföra en kobra med en strumpebandsorm. Det enda terrorism kan åstadkomma är att uppmärksamma en grupps sak. Människor som är så passionerade för sina saker borde kunna tänka ut bättre sätt att uttrycka det. Dessa sammanhang inkluderar: enkla sammanhang, där det finns en tydlig orsak-och-verkan-struktur i arbetet som är självklar; komplicerade sammanhang, där det finns många rätta svar, men det är svårt att fastställa dem; komplexa sammanhang, där det inte finns några synliga lösningar en dynamik där det finns "okända okända" ; och kaotiska sammanhang, där en ledare helt enkelt har till uppgift att minska allvaret i en situation.


Med tiden ställs nationell säkerhet inför vart och ett av dessa sammanhang, och underrättelsetjänsten kräver att man anställer tjänstemän som är utrustade med den erforderliga expertis för att framgångsrikt inrikta sig på en given situation. I ljuset av de många olika uppgifter som nationell säkerhet står inför är det viktigt att ha en stor strategi eller målförklaring som tar hänsyn till varje aspekt av det nationella försvaret och som styr de olika avdelningarna mot en enhetlig riktning. Ett exempel på en enhetlig riktning kan ses i kriget mot... Referenser Chambers, Jay, "Combating Terrorism in a Globalized World," National War College, Audrey Kurth Cronin och James M.


Washington, D. De spelar en enorm roll i att forma våra tankemönster om vad terrorism är. Och detta är varken bra eller dåligt. Snarare är det precis som det är på grund av den stora roll media spelar i våra liv i denna moderna tid. De flesta amerikaner är beroende av det. Jag tror att media har ett starkt inflytande på det amerikanska samhället idag. Från vad vi köper, till vad vi äter, till vilka typer av bilar vi köper, till dess inverkan på våldet i vårt samhälle, media har förmodligen mer inflytande på oss än någon skulle vilja erkänna. Dess inflytande på mina egna idéer om terrorism har varit betydande. När jag tänker efter så skulle jag inte veta att terrorism fanns om det inte vore för media. Så det följer logiskt att de i hög grad påverkar min tankeprocess på ett ämne som de definierade – och fortsätter att definiera – för mig.


Hur geniala terroristorganisationer än kan tyckas, har USA och dess allierade till sitt kommando en ännu mer sofistikerad och heltäckande samling av tekniska verktyg som kan utnyttjas för kampen mot terrorism. Antiterrorism har blivit, särskilt sedan den 11 september, ett av det amerikanska underrättelsesystemets kännetecken. Att lära sig att ligga ett eller flera steg före de som skulle attackera USA är en av de primära uppgifterna för enheter för bekämpning av terrorism. Genom att använda teknik till sin fördel kan enheter för bekämpning av terrorism i amerikanska myndigheter motverka planerade attacker och minimera skador från alla som råkar äga rum hemma eller utomlands.


Den nya terrorismen kännetecknas dock av sin brist på tydlig centraliserad makt. Att bekämpa en ansiktslös, subversiv, smygande fiende innebär att mobilisera så många resurser som möjligt. Teknik är bara en del av terrorismbekämpningsprocessen, som förlitar sig på sina mänskliga resurser lika mycket som... Works Cited National Commission on Terrorist Attacks On the United States. htm terrorism. Terrorismforskning Frågor om ämnet terrorism Inskrivet i själva ordet är terrorism ett fascinerande socialt problem värt att undersöka. Betydelsen av terrorism är ett våldsdåd eller annat som förlamar individen eller samhället med en känsla av skräck. Formen av terror kan också växa ur förväntningarna om försvagande handlingar mot andra som en standardoperationsprocedur under vissa omständigheter som stöd och åtminstone medverkan från befälhavare i tider av ofta etniskt krig där kvinnor från "fienden" ofta är och våldsamt våldtagen som en handling av aggression och maktdemonstration.


Även om…. Referenser Ford, J. Psykologiska och hälsoproblem i en geografiskt närliggande befolkning tidssamplade kontinuerligt i tre månader efter terroristincidenterna den 11 september. Om att hitta och intervjua nålarna i höstacken: Användningen av multiplicitetsprovtagning. Public Opinion Quarterly, 46 3 , Som rapporterats av New York Times Hur: En pakistansk man som anklagats för att ha hjälpt Al Qaida som satt fängslad i sitt hemland i tre år, har släppts av regeringen. Kort analys: Muhammad Naeem Noor Khans kopplingar till terrorism diskuteras, eftersom CIA hävdar att han har varit inblandad i terroristverksamhet men pakistanska tjänstemän har sagt att information från Mr. Khan ledde dem till en efterlyst tanzanier i samband med bombningarna av amerikanska ambassader i Östafrika, som dödade fler än människor.


De säger att han inte är en terrorist, utan bara hade kännedom om händelsen, och efter att ha fått denna information släpptes han. Detta belyser hur terroristorganisationernas internationella karaktär och nationernas motstridiga politik i hanteringen av terrorister gör det ännu svårare att bekämpa detta hot. orks Citerad Baker, Al. Verk Citerad Baker, Al. Det judiska folket trodde att de blev lovade sitt eget land, och palestinierna trodde att de också skulle få ett definierat hemland. Men de regeringar som fattade dessa beslut låg utanför Mellanöstern och agerade i sina egna intressen, inte för människornas intressen som bodde i de drabbade områdena.


När FN erkände Israel som en politisk enhet efter andra världskriget, gjorde det det som svar på upprördheten från Tysklands förintelse. Även om detta var förståeligt för västländerna, kände palestinierna att de hade blivit lurade från sitt hemland och att det istället hade getts till Israel. Skillnaderna mellan fundamentalistisk och mer moderat islam beror på naturen av islamisk tro. Islam gör ingen verklig skillnad mellan religion och regering. I Koranen är religion och regering helt sammanflätade. Så till fundamentalistiska muslimer, ett icke-fundamentalistiskt islamiskt land i... Bibliografi Merey, Can. Personalskribent. Agence France Presse engelska, feb. Ibland lyckas terrorister och ibland misslyckas de. Ibland har de större och långsiktiga mål och ibland har de kortsiktiga mål.


Till exempel, en grupp som kapade ett plan ville ha några omedelbara resultat som frigivning av fångarna eller ekonomisk vinning, men att blåsa in ett plan i en byggnad skulle definitivt betyda att terrorister ville ha något stort ut av det. Ibland vill terrorister bara skapa panik och rädsla. De attackerar för att få människor att inse att de är sårbara. War on Terror War on Terror' är den fras som har använts och missbrukats sedan amerikaner attackerades på deras mark den 11 september i New Yorks Twin Towers. Idag definieras Amerikas utrikespolitik av termen "krig mot terrorismen". Attacken mot tvillingtorn gjorde Amerika sårbart och de hade...


Refererar till Washington Times. Definition av terrorism i USA. Mars The Washington Times. Definiera terrorism; Konferenser ger magra resultat. 2 december, Palti, L. December Kamp mot terrorism samtidigt som mänskliga rättigheter skyddas. FN-krönika. Ledare, S. April Terrorismens uppgång. Säkerhetshantering. Oavsett den faktiska kostnaden för terrorism i termer av den ekonomiska skadan, kommer uppfattningen att investeringar kommer att medföra högre risk oundvikligen leda till slutsatsen att de också kommer att medföra högre kostnader. Eftersom högre kostnader generellt sett är en förbannelse för transnationell verksamhet, står det att kapital skulle flytta bort från områden som har upplevt terrorism.


I själva verket föds detta av siffrorna. Som redan nämnts, FDI i U. sjönk med en faktor tio efter terrorattackerna den 11 september. Ingen person, företag, institution eller regering behövde organisera detta skifte; snarare uppstod det organiskt som en funktion av själva marknaden. I efterdyningarna av attackerna har U. verkade plötsligt som en mer riskfylld plats att göra affärer och kapital skulle ha flyttats till områden i världen som hade uppfattningen att vara säkrare. Faktum är att undersökningar gjorda bland... Verk som citeras Abadie, Alberto och Gardeazabal, Javier. Carafano, James Jay. Nanto, Dick K. Vissa priser hade till och med sjunkit. På grund av den plötsliga avmattningen av den kumulativa efterfrågan som börjar i och nedgången i bränslekostnader efter terrorismen, borde fraktkostnaderna ha sjunkit kraftigare.


Att förklara terrorism är inte så lätt eftersom det har spridit sina rötter väldigt djupt. Terrorister har vilken regel och lag som helst; de använder bara våldsamma handlingar i syfte att skapa och öka nivån av terror i samhället och landet. Terrorism har blivit ett stort nationellt och internationellt problem över hela världen. Det är en global fråga som har påverkat nästan alla nationer i hela världen direkt eller indirekt. Att motsätta sig terrorism har dock prövats av många länder; terrorister får fortfarande stöd av någon. Terrorism är en våldsam handling för att skrämma allmänheten när som helst på dagen eller natten.


Terrorister har många mål som att sprida hot om våld i samhället, uppfylla politiska syften, etc. De gör civila i landet till sitt primära mål. Några av exemplen på terrorism är bombningar av USA:s ambassad, atombombattack på Hiroshima och Nagasaki, etc. Terroristernas huvudmål är att uppfylla deras krav från regeringen i ett specifikt land. De kontaktar sociala medier online eller tidningar, tidskrifter etc för att sprida sina röster till allmänheten och regeringen. Ibland görs terroristangrepp för att uppfylla det religiösa och ideologiska målet. Indien är ett utvecklingsland som har ställts inför många utmaningar tidigare och för närvarande, terrorism som är ett stort nationellt problem.


Det har ställts inför utmaningar som hungerdöd, analfabetism, fattigdom, ojämlikhet, befolkningsexplosion och terrorism som har påverkat dess tillväxt och utveckling i stor utsträckning. Terrorism är ett stort hot som slåss med en regering och allmän allmänhet i syfte av religion, fosterland och andra orimliga motiv för terroristerna. Terrorister kallar sig själva modiga soldater, men de är inte riktiga soldater. Riktiga soldater skadar aldrig allmänheten och de kämpar bara för att rädda sitt land från fienderna. Riktiga soldater kämpar för att uppfylla syftet med en nation.


Medan terrorister kämpar för att uppfylla sina egna, individuella och orättvisa syften. En nationell soldat är fullt ansvarig för alla sina skyldigheter, men en terrorist gör aldrig det. Terrorister fick sitt namn från ordet terror. Tidigare var terrorismen dock begränsad till vissa specifika områden som delstaten Jammu och Kashmir; Nuförtiden har den spridit sig till nästan alla områden, särskilt regioner i nordöstra Indien. Nyligen skedde terrorattacken i Indien i Taj Hotel och Nariman-huset i Mumbai. I den attacken hade Indien förlorat många människors liv och lidit ekonomisk förlust. Terrorism är en stor nationell fråga som använder det mänskliga sinnet för att vinna fullständig seger. Terrorism skrämmer människans sinne för att göra dem svaga så att de kan styra nationen igen.


Det måste lösas på internationell nivå. Vi borde alla tänka på terrorism tillsammans för att avsluta den från roten. Vi bör göra en stark politik för att fullständigt förstöra dess kungarike samt ta bort den slående terrorn från mänskliga sinnen. Terrorism använder våldsamma sätt för att uppnå syftet och få positiva resultat. Terrorism är den våldshandling som utförs av den grupp människor som kallas terrorist. De blir väldigt vanliga människor och på något sätt tappade de kontrollen över sinnet på grund av vissa orättvisa naturkatastrofer eller orättvisa aktiviteter med dem av andra som gör dem oförmögna att uppfylla önskningar på normala och accepterade sätt.


Långsamt tas de under förtroendet av några dåliga människor i samhället där de lovas att få uppfyllda alla önskningar. De träffas och bildar en grupp terrorister för att slåss med sin egen nation, samhälle och gemenskap. Terrorismen har påverkat alla ungdomar i landet, deras tillväxt och utveckling. Det har dragit nationen många år tillbaka från den riktiga utvecklingen. Terrorismen styr landet precis som britterna, från vilket vi återigen behöver bli fria. Det verkar dock som om terrorismen alltid skulle fortsätta sprida sina rötter till djupet eftersom vissa rika människor från vår nation fortfarande stöder dem för att uppfylla sina orättvisa syften.


Terrorism i Indien beror på att avslöja sin makt inför världen och även att kollapsa landets namn och berömmelse. Som det land med fler terrorattacker kommer inget land att arbeta med dem och visar aldrig intresse för att investera i landet. Terrorism har grupper där dessa grupper tränas av länderna att använda vapnet vid nödvändiga tidpunkter. Andra typer av grupper är privata grupper som dödar människor i guds namn. Indien är dock ett av de främsta länderna som lider av terrorism från grannländerna. Det finns ett stort antal attacker som sker i Indien varje år, takten för attacker ökar dag för dag.


Eftersom Indien har ett stort gränsområde med många länder säkrar många gränsstyrkor landet dag och natt. Men Terroristen tar sig in i landet på grund av det stora området. Varje dag var det ett slagsmål med Pakistan, även om de tidigare begått vissa regler med Indien för fred. Indien är ett land som bekämpar fred mot alla länder. Terrorismen i Indien innehåller också naxaliterna och maoisterna som tar upp våldet mot regeringen för behovens krav. Stater som Odisha, Jharkhand, Bihar, Andhra Pradesh är de områden som innehåller maoistiska områden. Maoisterna eller naxaliterna är det indiska folket som bor i stamområdena och dessa människor rör sig negativt på grund av bristande utbildning.


Dessa människor attackerar huvudsakligen regeringstjänstemän och politiker för att avslöja makten att få deras krav. Alla statliga poliser och skogspoliser arbetar för att utvinna ondskan i deras sinnen och predika dem genom några straff. Ett stort antal vanliga människor leddes till döds och skadades i dessa attacker. Antalet soldater vid gränsen är oräkneligt. Vid gränsen pågår attacker mot soldater oavsett dag och natt. Terrorismen i Indien kan få ett slut bara om grannländerna ändrar sig och kämpar med lagar om alla olagliga aktiviteter.


Länder med en enorm terrorism måste förändra sitt folk och privata terroristgrupper kan också få ett slut om alla länder flyttar tillsammans. Indien är ett land som tänker hantera allt med fred och harmoni. Folket i Indien är alltid enade i alla situationer. Eftersom terrorism är en konstgjord sak där den kan få ett slut om alla länder arbetar tillsammans. Terrorism i Indien är en av de viktigaste sakerna som hindrar utvecklingen.

No comments:

Post a Comment