Wednesday, January 12, 2022

Vad är en uppsatsavslutning

Vad är en uppsatsavslutning



Om du skriver en slutsats till en uppsats eller uppsats för skola eller högskola är det viktigt att förstå slutsatsens funktioner. Lämna ett svar Avbryt svar Din vad är en uppsatsavslutning adress kommer inte att publiceras. Dessa fraser är överanvända och ett fantasilöst sätt att börja en slutsats. Skicka ett tips Alla tipsinlämningar granskas noggrant innan de publiceras. Bahasa Indonesia: Memulai Kesimpulan.





Tillgänglighetslänkar



Den här artikeln har godkänts av en Indeed Career Coach. Slutsatser anses ofta vara den svåraste delen av en uppsats att skriva. dock, vad är en uppsatsavslutning, de är också en av de viktigaste aspekterna av en uppsats eftersom de ger klarhet och insikt i ämnet. I den här artikeln kommer vi att förklara när och hur man skriver en slutsats, lista de olika typerna av slutsatser, detaljera vad som ska inkluderas och vad man ska undvika, ge en översikt vad är en uppsatsavslutning använd i din nästa uppsats och ge några exempel på både effektiva och ineffektiva slutstycken. Relaterat: Guide till att skicka in ett skrivprov. Slutsatser bör vad är en uppsatsavslutning använd varje gång du skriver en uppsats, rapport eller artikel som föreslår eller utforskar en idé, fråga eller händelse.


Denna idé kallas ett avhandlingsuttalande och det ger strukturen och motivationen för hela verket. Med andra ord, det svarar på "varför. En effektiv slutsats skapas genom att följa dessa steg:. Återberätta avhandlingen: En effektiv slutsats för läsaren tillbaka till huvudpunkten och påminner läsaren om syftet med uppsatsen. Undvik dock att upprepa avhandlingen ordagrant. Omformulera ditt argument något samtidigt som du behåller den primära poängen. Upprepa dina stödpunkter: Bortsett från att upprepa din avhandling, bör du också upprepa punkterna som du gjorde för att stödja den genom hela uppsatsen. Men istället för att bara upprepa tidningens argument, sammanfatta idéerna.


Gör en koppling mellan dina inledande och avslutande uttalanden: Det är ofta effektivt att återgå till inledningens teman, vad är en uppsatsavslutning, ge läsaren en stark känsla av slutsats. Du kan åstadkomma detta genom att använda liknande koncept, återgå till ett originalscenario eller genom att inkludera samma bilder. Ge lite insikt: Din slutsats bör ge läsaren en lösning, en insikt, frågor för vidare studier eller en uppmaning till handling. Vad är innebörden av ditt argument? Varför skulle någon bry sig? Du vill svara på den här typen av frågor här och ge publiken något att tänka på. Relaterat: Hur man formaterar ett följebrev med tips och exempel. Även om olika källor citerar olika typer av slutsatser, fyller de alla en av dessa tre primära funktioner:.


Sammanfattning: Denna stil används ofta vad är en uppsatsavslutning skriva om tekniska ämnen med en mer klinisk ton, såsom undersökningar, definitioner och rapporter. Eftersom den parafraserar uppsatsens huvudidéer, används den oftast i längre stycken där läsarna behöver en påminnelse om uppsatsens huvudpunkter, vad är en uppsatsavslutning. Som sådan bör den undvika reflexiva referenser eller subjektiva idéer som "enligt min åsikt" eller "jag känner". Editorialization: Editorialization används främst i essäer där det finns ett kontroversiellt ämne, en personlig koppling eller en vädjan för att övertyga läsaren. Denna stil innehåller författarens kommentarer om ämnet och uttrycker ofta deras personliga investering i frågan som diskuteras. Denna typ av slutsatser kommer att använda en anekdot och en samtalston för att uppmärksamma oro, tolkningar, personliga övertygelser, politik eller känslor, vad är en uppsatsavslutning.


Externalisering: Används ofta i essäer som närmar sig en viss fråga som är en del av ett mycket mer komplext ämne, en extern slutsats ger en övergång till ett relaterat men separat ämne som leder läsarna att vidareutveckla diskussionen. Faktum är att det ofta betraktas som en ny introduktion som helt och hållet inkluderar ytterligare en avhandling, vilket möjliggör utveckling till en annan potentiell uppsats. Här är några saker att undvika när du skriver din slutsats:. Undvik att introducera avhandlingen, nya idéer eller bevis för första gången. Om nya poänger tas fram i din slutsats, ta ut dem och försök införliva dem i ett av huvudstyckena i din uppsats.


Se till att du använder en ton som överensstämmer med resten av papperet. Att börja avslutningen med fraser som "avslutningsvis", "sammanfattningsvis" eller "avslutningsvis" är något överflödigt och onödigt, så undvik att använda dem. En slutsats uppgift är att upprepa uppsatsens argument och tes. Med andra ord, det ger en känsla av stängning och antyder att du har uppnått målet med stycket. Här är några viktiga aspekter att ta med i din slutsats för att säkerställa dess effektivitet:. Kommunicera vikten av dina idéer och ämnet. Relaterat: Actionverb för att få ditt CV att sticka ut. Det är här du upprepar ditt examensarbete.


Se till vad är en uppsatsavslutning är omformulerad för att undvika redundans. Parafrasera de viktigaste punkterna och argumenten som du gjorde i hela uppsatsen. Förklara betydelsen av idéerna och hur de alla hänger ihop. Det är här du kopplar tillbaka till en punkt, bild eller anekdot som gjordes i det inledande stycket. Det är ditt sista ord i ämnet och ger läsaren en känsla av avslutning. Här är ett exempel på ett effektivt slutstycke:, vad är en uppsatsavslutning. Detta framgår av det faktum att anställda under det senaste århundradet har blivit allt mer utbildade och kompetenta.


Dessutom finns det en växande betoning på självständighet, kreativitet och fria tankar, vilket innebär att teammedlemmar inser att de har något värdefullt att bidra med som kan ge ett meningsfullt perspektiv. Det är på grund av dessa skäl som demokratiskt ledarskap, där input och motstridiga åsikter är välkomna, bör antas i en majoritet av organisationerna. Detta är ett exempel på en ineffektiv slutsats:. Här är några av sätten som denna slutsats saknas:, vad är en uppsatsavslutning. Detta exempel är för kort. En effektiv slutsats kommer att vara ett helt stycke som beskriver argumentets stödpunkter.


Även om två stödpunkter ges, är de vaga. En effektiv slutsats bör ange konkreta detaljer. Att börja en slutsats med en fras som "avslutningsvis" är överflödigt. Hitta jobb. Företagsrecensioner. Hitta löner. Ladda upp ditt CV. Logga in. Karriärguide. Karriärguide Karriär Vad är en uppsatsavslutning Hur man skriver en slutsats med tips och exempel Hur man skriver en slutsats med tips och exempel Av Indeeds redaktion 9 juni, Twitter LinkedIn Facebook E-post Kopiera till urklipp. relaterade artiklar, vad är en uppsatsavslutning. Guide till betald restid till arbete.


Hur man blir en layoutartist. Syftet med en SWOT-analys.





matrisuppsatsen



Att använda ett actionverb i din sista mening kan markera exakt hur du vill att din publik ska svara. Till exempel när John F. Kennedy sa, "Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra eller ditt land," han uppmuntrade till handling från publiken. Inkludera din e-postadress för att få ett meddelande när denna fråga är besvarad. Skicka ett tips Alla tipsinlämningar granskas noggrant innan de publiceras. Du kanske också gillar How to. Hur. Hur man avslutar en uppsats med exempel på slutsatser - wikiHow. Fler referenser 2. Om denna artikel. Medförfattare av:. Megan Morgan, PhD. Medförfattare: Uppdaterad: 27 november, Kategorier: Uppsatser.


Artikelsammanfattning X För att börja en slutsats för en uppsats, börja med en hänvisning till den ursprungliga frågan. På andra språk Español: empezar una conclusión. Italiano: Iniziare una Conclusione. Deutsch: Schlussteil einer schriftlichen Arbeit. Русский: начать писать выводы. Français: entamer une slutsats. Bahasa Indonesia: Memulai Kesimpulan. Tack till alla författare för att ni skapat en sida som har lästs , gånger. Läsarframgångsberättelser Maddison Thomas 7 dec, Fler läsarberättelser Dölj läsarberättelser. Hjälpte den här artikeln dig? Cookies gör wikiHow bättre. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du vår cookiepolicy. Maddison Thomas 7 dec, Anonym 14 mars, Anonym 16 augusti, Anonym 12 april, Dela din! Fler framgångshistorier Dölj framgångshistorier.


Utvalda artiklar Hur man. Populära artiklar Hur man. Nya sidor Hur man. Titta på artiklar Hur man. Kategorier Utbildning och kommunikation Högskola Universitet och forskarutbildning akademiskt skrivande. Genom att registrera dig samtycker du till att ta emot e-postmeddelanden enligt vår integritetspolicy. Hem Om wikiHow Experter Blogg Jobb Kontakta oss Webbplatskarta Användarvillkor Sekretesspolicy Sälj inte Min information Säljer inte Info Bidra. En sådan slutsats kommer att hjälpa dem att se varför all din analys och information borde ha betydelse för dem efter att de lagt ner papperet. Din slutsats är din chans att få sista ordet i ämnet. Slutsatsen låter dig ha sista ordet om de frågor du har tagit upp i din uppsats, att syntetisera dina tankar, att visa vikten av dina idéer och att driva din läsare till en ny syn på ämnet.


Det är också din möjlighet att göra ett gott slutintryck och att avsluta med en positiv ton. Din slutsats kan gå utanför uppdragets ramar. Slutsatsen tränger sig bortom gränserna för prompten och låter dig överväga bredare frågor, skapa nya kopplingar och utveckla betydelsen av dina resultat. Din slutsats bör göra dina läsare glada att de läser din tidning. Din slutsats ger din läsare något att ta med sig som hjälper dem att se saker annorlunda eller uppskatta ditt ämne på personligt relevanta sätt. Självklart använder vi bilder och filmer på bloggen. Mer än det, här kan du hitta viral infografik, frågesporter och annat interaktivt innehåll.


det är stötande för alla KATTVÄLSKAR och hundar är inte de bästa husdjuren i världen, jag tror att de är lika. Jag vill lära mig mer och få mer kunskap om hur man avslutar en uppsats. Men ditt inlägg har verkligen hjälpt mig! Jag hade problem med att skriva en avslutning på en uppsats hela tiden och fick hjälp av läraren, men nu skrev jag ett fantastiskt slutstycke. Wow, tack så mycket! Jag kämpade MYCKET med att skriva en slutsats för min Historieuppsats, och jag hittade den här webbplatsen. Det hjälpte mig mycket, och nu är min uppsats äntligen klar! Din e-postadress kommer inte att publiceras. Meddela mig om uppföljande kommentarer via e-post.


Meddela mig om nya inlägg via e-post. Senast uppdaterad: november Hur man avslutar en uppsats: Återställ avhandlingen genom att göra samma poäng med andra ord parafrasera. Granska dina stödjande idéer. För det, sammanfatta alla argument genom att parafrasera hur du bevisade avhandlingen. Anslut tillbaka till uppsatskroken och relatera ditt avslutande uttalande till det inledande. Kombinera allt ovan till förbättrad och utökad slutsats. Våra skrivguider. whoah denna blogg är fantastisk, jag älskar att läsa dina artiklar. Fortsätt med det stora arbetet! Du vet, många personer letar efter den här informationen, du kan hjälpa dem mycket. Tack så mycket, hade svår huvudvärk, sträckte mig efter denna information, men glad att äntligen se den här.


Tack så mycket för sådan användbar information. hjälpte mig mycket! Tack så mycket. Hjälpte mig med min uppsatsläxa. Bra info och fortsätt så.

No comments:

Post a Comment