Friday, February 18, 2022

Uppsats om kultur och tradition

Uppsats om kultur och tradition



Du kommer att vilja kunna:a. Föregående Nästa. Traditionell kultur och modernisering. Detta kan vara bra för kinestetiska ämnen som dans eller icke-verbala kommunikationsmetoder. Bibliografi IvyPanda.





Diskussion



Instruktioner: 1. Välj en tradition från en kultur du väljer. Denna tradition kan vara något formaliserat som helgdag eller ceremoni Hanukkah, kinesiskt nyår etc. Uppsats om kultur och tradition kan också vara något informellt som att komma överens om praxis eller beteendekontakt, användning av tid etc, kultur och traditionsuppsats. så det finns verkligen mycket latitud här. Du kommer att vilja kunna:a. ge en grundlig förklaring av hur traditionen utövas. Vilka värderingar förstärker denna tradition om kulturen. Du kommer att vilja bedriva forskning för detta projekt på två nivåer: a. Forskning om praktiken och hur den utförs. Forskning om hur traditionen samverkar med kulturen. Om du gör en kultur som du inte är bekant med, se definitivt till att du har forskning som hjälper dig att stödja dina slutsatser om vilka delar av världsbilden som finns kvar i denna tradition, kultur och traditionsuppsats.


Denna forskning kan också vara förstahandserfarenhet. Det finns resurser för att komma igång i vår vecka kultur och traditionsuppsats modul. Dom är:. Nyckeln till detta projekt är att upprätta en avhandling som kopplar traditionen till det diskuterade materialet. Nedan finns en exempeluppsats: Ritualerna förknippade med Latino Quinceneara ger insikt i den mexikanska kulturens kollektivism. För dessa ändamål finns det flera sätt du kan välja att presentera detta projekt på. Välj ett sätt som är vettigt för dig som ett bra sätt att presentera din tradition. Traditionerna och sederna kring en Quinceneara symboliserar att bli myndig i en kultur som värdesätter kollektivism. Detta dokument kommer att utforska de kollektivistiska värderingar som upprätthålls i ritualerna: Att välja domstol, kultur och traditionsuppsats, byte av skor och slutligen den sista dockan.


Den första huvudpunkten i tidningen kommer att vara valet av domstol — prata om hur domstolen väljs, den kultur och traditionsuppsats och hur den ritualen representerar någon aspekt av kollektivism. Jag vill att denna artikel ska vara en meningsfull koppling mellan teori och praktik. Du bör kunna skapa utmärkta kopplingar mellan kapitel 2 och 4 och 5 i texten och den praxis du väljer att utforska. Låt mig hjälpa dig att göra det här projektet meningsfullt. Jag är här för att ge vägledning. Du kan filma dig själv när du berättar historien eller levererar dikten på ett sätt som speglar kulturen. Alternativ 2 Fysisk presentation Detta alternativ erbjuder möjligheten att utforska en kulturell tradition eller praktik genom mer kinestetiska vägar.


Detta kan vara bra för kinestetiska ämnen som dans eller icke-verbala kommunikationsmetoder. Ett exempel kan vara: titta på traditionen med flamencodans. Om du faktiskt dansar flamenco, kultur och traditionsuppsats, du kan låta någon filma dig när du dansar, och sedan kan du filma din diskussion och analys av dansen och vad den avslöjar om den kulturella världsbild den förknippas med. Detta kräver att du kan ladda upp filmen, kultur och traditionsuppsats. Har du något favoritrecept? Så - var kreativ. Det finns många sätt att göra det här alternativet!! Kolla in det med mig. Alternativ 3 Musical Intelligence Använd det här alternativet för att utforska en kulturell tradition genom musik. Detta kan vara genom att använda musik som en kanal för att utforska traditionen, till exempel hur återspeglar musiken förknippad med Rosh Hashanah värderingarna av den judiska världsbilden och högtiden?


ELLER genom att bokstavligen titta på en kulturs musiktraditioner, hur speglar till exempel instrumenten och sångerna kulturens världsbild. Du kan filma detta eller göra en film från andra resurser. Du kan komponera ett musikstycke som förkroppsligar kulturen och analysera det förstås. Du kan framföra ett musikstycke från kulturen och prata om det på film eller genom power point-bilder. Alternativ 4 Naturalistisk intelligens Detta är en chans att uttrycka en kulturell världsbild genom naturen. Detta kan vara genom en titt på traditionell mat eller tillagningsmetoder som används i en kultur och vad det representerar om världsbilden.


gör din egen matlagningsshow. Detta kan vara genom att konstruera en liten landskapsskärm eller demonstrera en trädgårdsteknik, t.ex. bonsai eller topiary. Det här är bara några idéer, kultur och traditionsuppsats, låt ditt sinne brainstorma!! Kunna analysera och förklara betydelsen av denna teckning eller målning i termer av vad den representerar om världsbilden. Alternativ 6 Interpersonell intelligens Människor är kulturhistoriens vårdare. Intervjua mor- och farföräldrar, släktingar, samhällsledare om komponenterna i kultur och traditionsuppsats se, lyssna och dela sina berättelser. NÄR DU HAR VALT ETT ALTERNATIV VILL JAG HÖRA FRÅN DIG SÅ ATT VI KAN KLARA DITT PROJEKT OCH BETYGNINGSRUBRIKEN FÖR DET DÅ VARJE AV DE 6 ALTERNATIV KOMMER ATT HA SIN EGEN RUBRIK. Föregående Nästa. net hjälper högskolestudenter att klara av sina uppgifter.


Deras professionella skribenter hanterar uppsatser om ett brett spektrum av ämnen, kultur och traditionsuppsats. Lägg en beställning nu och deras experter hjälper gärna till. De är: Hofstede Center-länkarna laddade i modulen Världsvy komponenter anteckningar som hjälper parallell läsning kultur och traditionsuppsats boken. Uppsatsen bör använda 3 eller fler källor för att stödja den information och analys som delas. Papperet bör följa riktlinjerna ovan om projektet. Använd vår pappersskrivningstjänst för att få bättre resultat och hålla din deadline. Klicka här för att göra en beställning Klicka här för att anställa en författare.


Ansvarsfriskrivning Topratedessays. Länkar Hem OM OSS LOGGA IN BESTÄLL NU. Betalningsmetod. Kontakta STAY CONNECTEN SKICK EN SKRIFTLIG BEGÄRAN OCH VÅRT KUNDSERVICETEAM KOMMER TILLBAKA TILL DIG SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT VANLIGT INOM 10 MINUTTER.





en uppsats om hälsa



Välj ett sätt som är vettigt för dig som ett bra sätt att presentera din tradition. Traditionerna och sederna kring en Quinceneara symboliserar att bli myndig i en kultur som värdesätter kollektivism. Detta dokument kommer att utforska de kollektivistiska värderingarna som upprätthålls i ritualerna: Att välja bana, byta skor och slutligen den sista dockan. Den första huvudpunkten i tidningen kommer att vara valet av domstol — prata om hur domstolen väljs, betydelsen och hur den ritualen representerar någon aspekt av kollektivism. Jag vill att denna artikel ska vara en meningsfull koppling mellan teori och praktik. Du bör kunna skapa utmärkta kopplingar mellan kapitel 2 och 4 och 5 i texten och den praxis du väljer att utforska.


Låt mig hjälpa dig att göra det här projektet meningsfullt. Jag är här för att ge vägledning. Du kan filma dig själv när du berättar historien eller levererar dikten på ett sätt som speglar kulturen. Alternativ 2 Fysisk presentation Detta alternativ erbjuder möjligheten att utforska en kulturell tradition eller praktik genom mer kinestetiska vägar. Detta kan vara bra för kinestetiska ämnen som dans eller icke-verbala kommunikationsmetoder. Ett exempel kan vara: titta på traditionen med flamencodans. Om du faktiskt dansar med flamenco kan du låta någon filma dig när du dansar, och sedan kan du filma din diskussion och analys av dansen och vad den avslöjar om den kulturella världsbild den förknippas med.


Detta kräver att du kan ladda upp filmen. Har du något favoritrecept? Så - var kreativ. Det finns många sätt att göra det här alternativet!! Kolla in det med mig. Alternativ 3 Musical Intelligence Använd det här alternativet för att utforska en kulturell tradition genom musik. Detta kan vara genom att använda musik som en kanal för att utforska traditionen, till exempel hur återspeglar musiken förknippad med Rosh Hashanah värderingarna av den judiska världsbilden och högtiden? ELLER genom att bokstavligen titta på en kulturs musiktraditioner, hur speglar till exempel instrumenten och sångerna kulturens världsbild.


Du kan filma detta eller göra en film från andra resurser. Du kan komponera ett musikstycke som förkroppsligar kulturen och analysera det förstås. Du kan framföra ett musikstycke från kulturen och prata om det på film eller genom power point-bilder. Alternativ 4 Naturalistisk intelligens Detta är en chans att uttrycka en kulturell världsbild genom naturen. Detta kan vara genom en titt på traditionell mat eller tillagningsmetoder som används i en kultur och vad det representerar om världsbilden. gör din egen matlagningsshow. Detta kan vara genom att konstruera en liten landskapsskärm eller demonstrera en trädgårdsteknik, t.ex. bonsai eller topiary. Det här är bara några idéer, låt ditt sinne brainstorma!! Kunna analysera och förklara betydelsen av denna teckning eller målning i termer av vad den representerar om världsbilden.


Alternativ 6 Interpersonell intelligens Människor är kulturhistoriens vårdare. Intervjua mor- och farföräldrar, släktingar, samhällsledare om komponenterna i världsbilden, lyssna och dela deras berättelser. NÄR DU HAR VALT ETT ALTERNATIV VILL JAG HÖRA FRÅN DIG SÅ ATT VI KAN KLARA DITT PROJEKT OCH BETYGNINGSRUBRIKEN FÖR DET DÅ VARJE AV DE 6 ALTERNATIV KOMMER ATT HA SIN EGEN RUBRIK. Som det skulle kunna observeras, skiljer kultur en grupp människor från den andra på olika sätt. Denna kulturella mångfald är mycket viktig, eftersom den skapar nya behov för olika människor, vilket ger en positiv inverkan på turistsektorn.


Trots det överväldigande trycket från moderniseringen har vissa samhällen kraftfullt upprätthållit sina traditioner och kulturella strukturer, vilket lockar till sig mycket intresse från andra samhällen som ständigt besöker dem för att utforska deras unika kulturella identiteter Abbas, På detta sätt kan de nya behov som skapats av kulturer kommer säkert att generera stora intäkter till lokala turistsektorer och de inblandade samhällena. Ännu viktigare är att kulturell mångfald täcker hela spektrumet av mänskliga erfarenheter, och i så fall ger den tolkning till vissa livssituationer som de gäller människor i samhället.


Detta ger också en möjlighet till bättre förståelse av andra kulturer genom social interaktion, vilket bidrar till att förbättra sociala relationer mellan människor från olika kulturer. Genom att bevara kultur tenderar vi att bibehålla våra traditionella övertygelser, familjenormer och värderingar och sociologiska standarder, bland andra viktiga aspekter. Sammanfattningsvis är modernisering en universell trend som inte kan undvikas, men när vi fortsätter att anamma den bör vi försöka skydda de övertygelser och normer som speglar våra kulturella identiteter. Som återspeglas i detta dokument är kultur en mycket unik ägodel som spelar en viktig roll för människor, och av den anledningen bör vi vara stolta över den och ge den det erkännande den förtjänar.


Baserat på dessa observationer hjälper våra traditionella kulturer till att hålla vår familjebakgrund intakt, och i så fall är de den bästa vägen att följa. Abbas, R. Vi kan inte gå framåt om vi inte bevarar våra traditioner: Kvinnliga rektorer som ledare i det traditionella israeliska drusiska samhället. Education and Society, 30 2 , Besculides, A. Annals of tourism research, 29 2 , Inglehart, R. Modernisering, kulturell förändring och upprätthållandet av traditionella värderingar. American sociological review, 12 5 , Pieterse, J. Globalisering och kultur: Global Melange. Thomas, S. Skillnader i hälsa: vikten av kultur och hälsokommunikation.


American Journal of Public Health, 94 12 , Behöver ett anpassat uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Traditionell kultur och modernisering. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Diskussion Slutsats Referenser. Läs mer. Den här uppsatsen om traditionell kultur och modernisering skrevs och skickades in av din studiekamrat.

No comments:

Post a Comment