Friday, March 25, 2022

Uppsats om malaria

Uppsats om malaria



Utvecklingen av diagnostiska tester för att bevisa malaria genom historien Malaria kan pågå i tre och upp till fem år, om den lämnas obehandlad, och beroende på orsaken, uppsats om malaria återupptas. En annan unik behandling av malaria är användningen av örten Artemisia annua. Servicefunktioner Anpassad skrivna Fullständiga referensord per sida Valfri citeringsstil 12 punkter Courier Nytt teckensnitt Dubbla mellanrum. Hemingway, J, uppsats om malaria. Gratis extramaterial Plagiat GRATIS uppsatser GRATIS Titelsida GRATIS Bibliografi GRATIS Formatering GRATIS leverans.





1. Introduktion



De parasiter som orsakar malaria är mycket specifika, med människan som den enda värden och myggor som den enda vektorn. Uppsats om malaria år, , människor drabbas av malaria, och medan mindre än en procent av dessa människor dör, finns det fortfarande uppskattningsvis 1 dödsfall per år. Medan malaria var en av de första infektionssjukdomarna uppsats om malaria behandlas framgångsrikt med ett läkemedel, forskare letar fortfarande efter ett botemedel eller åtminstone en vaccination idag Cann, Även om många människor är medvetna om att malaria är en sjukdom, är de omedvetna om att det är livshotande, dödar över en miljon människor varje år, och är ett mycket svårfångat mål för läkemedel mot malaria. Behandling av malaria. Eftersom malaria är en mycket specifik sjukdom, orsakas malaria endast av fyra protozoala parasiter: Plasmodium falciparum, Plasmodium vivax, Plasmodium ovale och Plasmodium malariae.


Inte bara är sjukdomen specifik, utan parasiterna är det också, med endast 60 arter av honmyggor från Anopheles som vektorer, uppsats om malaria. Med undantag för Plasmodia Malariae som kan drabba andra primater, har alla malariaparasiter bara en värd, Homo sapiens, uppsats om malaria. Eftersom vissa myggor innehåller ämnen som är giftiga för Plasmodium i sina celler, är inte alla arter av myggor vektorer för Plasmodium. Även om malaria är mycket specifik, orsakar fortfarande störningar av över trehundra miljoner människor över hela världen varje år Cann. Livscykeln för parasiten som orsakar malaria existerar mellan två organismer, människor och Anopheles-myggan.


När en mygghona biter en människa, injicerar hon en antikoagulant saliv som håller människan blödande och säkerställer en jämn flödande måltid för henne. När vektorn injicerar hennes saliv i människan injicerar den också tio procent av hennes sporozoitmängd. En gång i blodomloppet, uppsats om malaria, Plasmodium reser till levern och förökar sig genom asexuell reproduktion. Dessa leverceller spricker sedan uppsats om malaria parasiterna tillbaka in i blodomloppet där de sedan kommer in i röda blodkroppar, uppsats om malaria. Här livnär sig Plasmodium på hemoglobin och förökar sig igen genom asexuell reproduktion. Efteråt spricker de röda blodkropparna och släpper ut parasiterna. Vissa av parasiterna som frigörs från röda blodkroppar kan föröka sig genom sexuell reproduktion.


När värden har blivit biten av en mygga igen, tränger infekterat blod in myggan. Här utvecklas sexuella former av parasiten i magen på Anopheles-myggan och fullbordar parasiternas livscykel Herman, Människor som är infekterade med malaria har flera symtom inklusive feber, frossa, huvudvärk, svaghet och en förstorad mjälte Herman, Tiden för symtom att utseende skiljer sig beroende på formen av parasiten. De som är infekterade med Plasmodium falciparum upplever symtom efter cirka tjugofyra timmar, de som är infekterade med Plasmodium vivax och Plasmodium ovale ger symtom efter ett 48 timmars intervall och efter sjuttiotvå timmar börjar Plasmodium malariae orsaka feber och frossa Cann, De flesta malariafall verkar samlas i de tropiska klimatområdena som sträcker sig in i subtroperna, och malaria är särskilt endemisk i Afrika.


I åttio procent av alla rapporterade fall var i Afrika, medan resten av de flesta fall kom från nio länder: Indien, Brasilien, Afghanistan, Sri-Lanka, Thailand, Indonesien, Vietnam, Kambodja och Kina. Globalt sett uppsats om malaria cirkulerar i nästan hundra länder och orsakar upp till 1 dödsfall årligen Cann, Eftersom det inte finns något definitivt botemedel mot malaria, försöker forskare sitt yttersta för att begränsa parasiten där den nu finns. Räckvidden för en vektor från en lämplig livsmiljö är lyckligtvis begränsad till maximalt två miles Cann, om detta var den enda faktorn skulle forskaren inte ha några problem med att innehålla sjukdomen. Människor migrerar, uppsats om malaria, och med tiden har sjukdomen långsamt spridit sig över tropikerna. Stora problem finns också när okunniga turister till Afrika överför parasiten till icke malariska områden Graham, Biologer använder också kontrollåtgärder, som att spruta DDT för att döda myggor, tömma stillastående vatten och använda den utbredda användningen av nät för att hålla själva myggan Herman , På grund av den försämrade situationen förklarade Världshälsoorganisationen WHO att malariakontroll är en global prioritet.


En huvudorsak att hitta ett botemedel mot malaria är så svårt är att olika stammar i olika delar av världen kräver olika läkemedel, som alla snart förlorar sin effektivitet när parasiten utvecklar resistens mot dem. Begränsad fantasi. För det andra, när parasiten väl kommer in i människan blodomlopp, uppsats om malaria, det ändrar form flera gånger inuti kroppen, vilket gör det till ett svårfångat mål för immunsystemet. Under de senaste decennierna har forskare uppsats om malaria utvecklat många läkemedel som alla har fallit offer för motståndet från Plasmodium-parasiterna. Sådana läkemedel inkluderar klorokin, uppsats om malaria, pyrimetamin, kloroguanid, desipramin, halofantrin, uppsats om malaria, meflokin och arteether Herman, forskare uppsats om malaria upplever ofta att deras drogeffektivitet försvinner när malariaparasiter bygger tolerans mot dem Graham, uppsats om malaria, Flera läkemedel som används för att behandla sjukdomen har funnits i århundraden.


Ett sådant läkemedel är kinin, en förening som utvinns från cinchonaträdets bark. Denna drog uppsats om malaria en hemlighet för lokalbefolkningen i Amazonas djungel i århundraden tills europeiska missionärer fick veta om dess användning. Problemet kvarstår att kinin är dyrt att skörda, är extremt svårt att syntetisera och misslyckas med att förhindra återfall. Begränsad fantasi, En annan unik behandling av malaria är användningen av örten Artemisia annua. Detta uppsats om malaria har använts i århundraden inom traditionell kinesisk medicin för att behandla malaria och feber. Inget av dessa läkemedel är hundra procent effektiva Herman, medan behovet av malariavaccin ökar, ökar också antalet personer som drabbas varje år.


Även om det orsakas av en mycket specifik parasit, verkar malaria fortfarande döda mellan en uppsats om malaria två miljoner människor årligen. Som Plasmodium-parasiter uppsats om malaria mer och mer för att motstå effekten av antimalariamedel, blir det svårare för forskare att hitta ett botemedel. Behandling av malaria, Cann, Alan J. Medicinsk teknik har verkat utvecklas tillräckligt mycket så att läkare kan utföra hjärnan... Stäng menyn Uppsatsämnen. Relaterade uppsatser Hjärntransplantationer Medicinsk teknik har tyckts utvecklas tillräckligt mycket så att läkare kan utföra hjärn... Att förstå celiaki Celiaki är ett genetiskt tillstånd som orsakas av oförmåga att smälta gluten, uppsats om malaria.


Laserteknik Lasern är en enhet som en ljusstråle som är både vetenskapligt och... Vad är teknikutbildning? Jag var på….





bör medicinsk marijuana legaliseras uppsats



Naturligt och artificiellt skapade katastrofer, såsom krig och folkmigration från endemiska områden, skulle kunna gynna återfall av malaria. När den väl har uppnåtts skulle utrotningen upprätthållas om vektorkapaciteten är låg och förebyggande åtgärder genomförs. Det ökade antalet malariafall över hela världen, återväxten av inhemska malariafall i de länder där sjukdomen har utrotats, förekomsten av myggor som överför malaria och antalet importerade malariafall i Kroatien är alarmerande fakta. Hälsoövervakning, inklusive obligatorisk och lämplig profylax för resenärer till endemiska områden, är fortfarande en nödvändig offentlig hälsovårdsåtgärd som pekar på att hantera malaria i Kroatien.


WHO:s rapport om malaria visar att det är svårt att uppnå två avgörande mål i en global teknisk strategi för malaria. Sedan har det skett en betydande minskning av malariabördan, men analys tyder på en avmattning, och till och med en ökning av antalet fall mellan och. Således har antalet malariafall i stigit till miljoner, jämfört med miljoner fall i och miljoner fall i figur 3 visar det rapporterade antalet malariafall per WHO-region från — [1, 90]. Det mest kritiska steget i den globala utrotningen av malaria är att minska antalet fall i länder med den högsta bördan många i Afrika.


Antalet dödsfall till följd av sjukdomar minskar, sålunda i det fanns dödsfall från malaria globalt, jämfört med , i och , dödsfall i figur 4 visar antalet malariadödsfall från [1, 90]. Trots förseningen i den globala utvecklingen finns det länder med minskande malariafall under Antalet länder som rapporterar färre än 10, malariafall växer, från 37 länder i , till 44 i , och till 46 i Dessutom har antalet länder med färre än inhemska malariafall som växer från 15 till 26 länder i [ 1 ]. Finansieringen av malaria har inte förändrats mycket. USA var den största enskilda internationella givaren för malaria i [ 1 , 91 ]. Den vanligaste globala metoden för att förebygga malaria är insekticidbehandlade sängnät ITN. WHO:s rapport om resistens mot insektsmedel visade att myggor blev resistenta mot de fyra vanligaste klasserna av insektsmedel pyretroider, organokloriner, karbamater och organofosfater, som är utbredda i alla malaria-endemiska länder [1, 7, 92].


Läkemedelsresistens är ett allvarligt globalt problem, men det omedelbara hotet är lågt, och ACT förblir en effektiv terapi i de flesta malaria-endemiska länder [1, 93]. WHO:s globala tekniska strategi för malaria är att utrota malaria från minst tio länder som var malaria-endemiska i [1]. Marschen mot malariautrotning är ojämn. Ursprungsfall i Europa, Centralasien och vissa länder i Latinamerika är nu sporadiska. I många afrikanska länder söder om Sahara är det dock mer komplicerat att eliminera malaria, och det finns indikationer på att framstegen i denna riktning har försenat. Eliminering av vivax och human knowlesi malariainfektioner är en annan utmaning [7].


Kampanjen för att utrota malaria började på 20-talet men misslyckades globalt på grund av problem med myggornas resistens mot de insekticider som används, malariaparasiters resistens mot mediciner som används i behandlingen och administrativa frågor. Dessutom omfattade de första utrotningskampanjerna aldrig större delen av Afrika, där malaria är vanligast. Även om de flesta former av malaria framgångsrikt behandlas med befintliga antimalariamedel, ökar sjukligheten och dödligheten orsakad av malaria kontinuerligt. Denna fråga är konsekvensen av den ständigt ökande utvecklingen av parasitresistens mot läkemedel, men också den ökade myggresistensen mot insekticider, och har blivit ett av de mest kritiska problemen för att kontrollera malaria under de senaste åren.


Resistens har rapporterats mot alla läkemedel mot malaria. Därför pågår forskning om att hitta och testa nya antimalariamedel, såväl som ett potentiellt vaccin, fortfarande, främst på grund av den plötsliga massvandringen av människors fåglar, parasitsjukdomsvektorinsekter från områden med ett stort och mångsidigt angrepp. Processen mot utrotning i vissa länder bekräftar att nuvarande verktyg kan vara tillräckliga för att utrota malaria. Spridningen av insekticidresistens bland vektorerna och de ökande ACT-misslyckandena indikerar att utrotning av malaria med befintliga medel kanske inte är tillräckligt. Med tanke på det redan komplicerade problemet med att övervaka och förhindra spridningen av sjukdomen kommer det att bli nödvändigt att komplettera och ändra principerna, den strategiska kontrollen och behandlingen av malaria.


Skriver manuskriptet: J. och M. och A. Denna forskning fick ingen extern finansiering. Artikelbearbetningsavgifterna APC finansierades av fakulteten för tandmedicin och hälsa, Osijek, Kroatien. National Center for Biotechnology Information, U. National Library of Medicine Rockville Pike, Bethesda MD, USA. NCBI Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till navigering Resurser Så här Om NCBI Accesskeys Min NCBI Logga in på NCBI Logga ut. PMC US National Library of Medicine National Institutes of Health. Sök databas PMC Alla Databaser Assembly Biosamlingar BioProject BioSample BioSystems Böcker ClinVar Conserved Domains dbGaP dbVar Gen Genom GEO Dataset GEO Profiler GTR HomoloGene Identiska proteingrupper MedGen MeSH NCBI Webbplats NLM Katalog Nukleotid OMIM PMC PopSet Protein Substans Protein Cluster PubChem Protein Cluster BioCluster PubMed SNP SRA Structure Taxonomy ToolKit ToolKitAll ToolKitBookgh Sökterm.


Journal List Microorganisms v. Publicerad online Jun doi: PMCID: PMC Jasminka Talapko 1 Fakulteten för tandmedicin och hälsa, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Crkvena 21, HR Osijek, Kroatien; rh. Hitta artiklar av Jasminka Talapko. Ivana Škrlec 1 Fakulteten för tandmedicin och hälsa, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Crkvena 21, HR Osijek, Kroatien; rh. Hitta artiklar av Ivana Škrlec. Tamara Alebić 2 Medicinska fakulteten, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Josipa Huttlera 4, HR Osijek, Kroatien; moc. Hitta artiklar av Tamara Alebić. Melita Jukić 2 Medicinska fakulteten, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Josipa Huttlera 4, HR Osijek, Kroatien; moc.


Aleksandar Včev 1 Fakulteten för tandmedicin och hälsa, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Crkvena 21, HR Osijek, Kroatien; rh. Hitta artiklar av Aleksandar Včev. Författarinformation Artikelanteckningar Upphovsrätt och licensinformation Friskrivningsklausul. zmdf celrksi ; Tel. Mottaget 9 apr; Accepterat juni Copyright © av författarna. Licenstagare MDPI, Basel, Schweiz. Den här artikeln har citerats av andra artiklar i PMC. Sammanfattning Malaria är en allvarlig sjukdom orsakad av parasiter av släktet Plasmodium, som överförs till människor genom ett bett av en infekterad honmygga av arten Anopheles.


Nyckelord: Anopheles , antimalariamedel, malaria, Plasmodium. Inledning Malaria drabbade uppskattningsvis miljoner människor och orsakade dödsfall över hela världen. Upptäckt av malaria Man tror att historien om malariautbrott går tillbaka till civilisationens början. Utvecklingen av diagnostiska tester för att bevisa malaria genom historien Malaria kan pågå i tre och upp till fem år, om den lämnas obehandlad, och beroende på orsaken, kan den återuppstå. Tabell 1 Diagnostiska tester för att påvisa malaria. Fördelar Nackdelar Direkta metoder Mikroskopisk analys Snabbt test, billigt Kräver mycket erfarenhet samt utrustning Snabba diagnostiska tester Snabba och enkla Mindre känsliga och exakta, pris Molekylära tester Rätt bestämning av typ, mycket känslig och noggrann Pris, långsiktigt i ett stort antal fall Indirekta metoder Indirekt immunfluorescens Specifik, känslig Lång tid att utföra, subjektiv utvärdering av resultat ELISA Korrekt bestämning av typ, specifik, känslig Lång tid att utföra, pris.


Öppna i ett separat fönster. Malariabehandling genom historien Redan på 2:a århundradet f.Kr. användes en söt salvieväxt vid namn Qinghai Latin Artemisia annua för behandling av malaria i Kina [38]. Tabell 2 Översikt över de mest använda malariamedlen. falciparum till medicinen Primaquine 8-aminokinolinderivatet Infektioner med P. oval , profylax och behandling av malaria Interfererar i transportkedjan av elektroner och förstör parasitmitokondrier Anorexi, illamående, anemi, huvudvärk, kontraindicerat vid graviditet och barn under 4 år Förhindra återfall i P. oval infektion Doxycycline Pfizer Inc. New York Profylax i områden med klorokinresistens och mot meflokinresistent P.


falciparum Hämning av proteinsyntes genom bindning till 30S ribosomal subenhet Mag-tarmstörningar, illamående, kräkningar, ljuskänslighet Effektiv och billig, använd för behandling och profylax i alla malariska områden Mefloquine USA army och WHO Multiresistant P. falciparum-stammar, profylax och behandling av malaria Skador på parasitmembran Gastrointestinala störningar, CNS-störningar, kontraindicerat vid graviditet och patienter med epilepsi Partiell resistens, hjärnskada Proguanil kloroguanid Biguanidderivat Profylax vid infektioner med P. falciparum resistens. CNS – centrala nervsystemet. Malaria i Europa I Europa inträffade malariautbrott i Romarriket [63, 64] och 1600-talet. Malaria i Kroatien I Kroatien är det första skriftliga dokumentet som vittnar om att förebygga malaria stadgan för staden Korčula från figur 1.


figur 2. Malariatrender i världen WHO:s rapport om malaria visar att det är svårt att uppnå två avgörande mål i en global teknisk strategi för malaria. Figur 3. Rapporterade malariafall per WHO-region från — Figur 4. Rapporterade malariadödsfall per WHO-region från — Slutsatser Kampanjen för att utrota malaria började på 20-talet men misslyckades globalt på grund av problem med myggornas resistens mot de insekticider som används, malariaparasiters resistens mot mediciner som används i behandlingen och administrativa frågor. Förkortningar ACT Artemisinin-baserad kombinationsterapi CNS Centrala nervsystemet DDT Diklordifenyltrikloretan ELISA Enzymkopplad immunosorbentanalys FDA Food and Drug Administration IFA Immunfluorescenstest ITN Insekticidbehandlade sängnät PCR Polymeras kedjereaktion PfHRP2 Plasmotidin WHRP2 Plasmotidin rich test WHRP2 rich protein histoxin DT falciparrik Världshälsoorganisationen.


Författarbidrag Att skriva manuskriptet: J. Finansiering Denna forskning fick ingen extern finansiering. Intressekonflikter Författarna förklarar ingen intressekonflikt. Referenser 1. Världshälsoorganisationen. World Malaria Report WHO; Genève, Schweiz: White N. Panamerikansk hälsoorganisation. Epidemiologisk varning, ökning av malaria i Amerika. PAHO; Washington, DC, USA: Dhiman S. Är malariaelimineringsinsatser på rätt spår? En analys av uppnådda vinster och framtida utmaningar. Walker N. Antinori S. Biologi av human malariaplasmodia inklusive Plasmodium knowlesi. Ashley E. Singh B. Mänskliga infektioner och detektion av Plasmodium knowlesi. Vuk I. Malaria och läkemedel mot malaria. Gård Glas. Soulard V. Plasmodium falciparum full livscykel och Plasmodium ovale leverstadier hos humaniserade möss.


Josling G. Blut A. Cowman A. Malaria, biologi och sjukdomar. Cartwright F. Sjukdom och historia. Naklada Ljevak; Zagreb, Kroatien: Lehrer S. Vitezi medicin. Prosveta; Beograd, Serbien: Moss W. Malarias historia och dess kontroll. Folkhälsan. Dugacki V. Rudolf Battara operation i Nin i , det första systematiska stridsförsöket mot malaria i Kroatien. Jovic S. Istorija Medicine i Zdravstvene Kulture na tlu Dansnje Vojvodine — II. Matica srpska, Srpska akademija nauka i umetnosti; Novi Sad, Serbien: Tan S. Charles Laveran — , Nobelpristagare pionjär inom malaria. Saifi M. Malaria: Mönster av återfall och motstånd. King Saud Univ. Chu C. Hantering av återfallande Plasmodium vivax malaria.


Expert Rev. Murphy S. Malariadiagnostik i kliniska prövningar. Tangpukdee N. Malariadiagnos, en kort genomgång. koreanska J. Trampuz A. Klinisk översyn, Svår malaria. Hon R. Jämförelse av immunfluorescensantikroppstestning och två enzymimmunanalyser i den serologiska diagnosen av malaria. Travel Med. Utvärdering av en malariaantikroppsenzymimmunanalys för användning vid blodscreening. Oswaldo Cruz. Kakkilaya B. Snabb diagnos av malaria. Abba K. Snabba diagnostiska tester för att diagnostisera okomplicerad non-falciparum eller Plasmodium vivax malaria i endemiska länder.


Cochrane Database Syst. Riktlinjer för behandling av malaria. Malaria snabb diagnostisk testprestanda, resultat av WHO-produkttester av malaria RDT, omgång 8 — WHO; Genève, Schweiz: Ranadive N. Begränsningar av snabba diagnostiska tester hos patienter med misstänkt malaria, en diagnostisk noggrannhetsutvärdering från Swaziland, ett land med låg endemicitet som syftar till att eliminera malaria. Berhane A. Snabba diagnostiska tester som misslyckas med att upptäcka Plasmodium falciparum-infektioner i Eritrea, en undersökning av rapporterade falskt negativa RDT-resultat. Kozycki C. Falsknegativa snabba diagnostiska tester för malaria i Rwanda: Effekten av Plasmodium falciparum-isolat som saknar hrp2 och minskande malariaöverföring. Världshälsoorganisationen Falskt negativa RDT-resultat och implikationer av nya rapporter om P.


Murray C. Uppdatering om snabba diagnostiska tester för malaria. Mathison B. Uppdatering om malariadiagnostik och testanvändning. Rougemont M. Detektion av fyra plasmodiumarter i blod från människor med 18S rRNA-gensubenhetsbaserade och artspecifika PCR-analyser i realtid. Hsu E. Historien om qing hao i den kinesiska materia medica. Achan J. Kinin, ett gammalt läkemedel mot malaria i en modern värld: roll i behandlingen av malaria. Meshnick S. Antimalariadrogers historia. I: Rosenthal P. Antimalariell kemoterapi, verkningsmekanismer, resistens och nya vägar i drogupptäckt. Humana Press; Totowa NJ, USA: Kombinationsterapi mot malaria. Rapport från ett WHO-tekniskt samråd. Guo Z. Artemisinin läkemedel mot malaria i Kina.


Acta Pharm. Ray D. Organoklor och pyretroidinsekticider. Flannery E. Upptäckt av antimalarialäkemedel – Tillvägagångssätt och framsteg mot nya läkemedel. Zhao X. Utforska de spatiotemporala drivkrafterna för eliminering av malaria i Europa. Karunamoorthi K. Malariavaccin, ett framtida hopp om att minska den globala malariabördan. Moreno A. Coelho C. Framsteg inom malariavaccinutveckling, rapport från malariavaccinsymposiet. NPJ-vacciner. Mahmoudi S. Vacciner Immunother. Rénia L. Bedömning av malariavaccinets effektivitet. I: Manguin S. Här livnär sig Plasmodium på hemoglobin och förökar sig igen genom asexuell reproduktion.


Efteråt spricker de röda blodkropparna och släpper ut parasiterna. Vissa av parasiterna som frigörs från röda blodkroppar kan föröka sig genom sexuell reproduktion. När värden har blivit biten av en mygga igen, tränger infekterat blod in myggan. Här utvecklas sexuella former av parasiten i magen på Anopheles-myggan och fullbordar parasiternas livscykel Herman, Människor som är infekterade med malaria har flera symtom inklusive feber, frossa, huvudvärk, svaghet och en förstorad mjälte Herman, Tiden för symtom att utseende skiljer sig beroende på formen av parasiten.


De som är infekterade med Plasmodium falciparum upplever symtom efter cirka tjugofyra timmar, de som är infekterade med Plasmodium vivax och Plasmodium ovale ger symtom efter ett 48 timmars intervall och efter sjuttiotvå timmar börjar Plasmodium malariae orsaka feber och frossa Cann, De flesta malariafall verkar samlas i de tropiska klimatområdena som sträcker sig in i subtroperna, och malaria är särskilt endemisk i Afrika. I åttio procent av alla rapporterade fall var i Afrika, medan resten av de flesta fall kom från nio länder: Indien, Brasilien, Afghanistan, Sri-Lanka, Thailand, Indonesien, Vietnam, Kambodja och Kina.


Globalt cirkulerar sjukdomen i nästan hundra länder och orsakar upp till 1,, dödsfall årligen Cann, Eftersom det inte finns något definitivt botemedel mot malaria, försöker forskarna sitt bästa för att begränsa parasiten till där den nu finns. Räckvidden för en vektor från en lämplig livsmiljö är lyckligtvis begränsad till maximalt två miles Cann. Om detta var den enda faktorn skulle forskaren inte ha några problem med att innehålla sjukdomen. Människor migrerar dock och med tiden har sjukdomen långsamt spridit sig över tropikerna.


Stora problem finns också när okunniga turister till Afrika överför parasiten till icke malariska områden Graham, Biologer använder också kontrollåtgärder, som att spruta DDT för att döda myggor, tömma stillastående vatten och använda den utbredda användningen av nät för att hålla själva myggan Herman , På grund av den försämrade situationen förklarade Världshälsoorganisationen WHO malariakontroll som en global prioritet. Begränsad fantasi. För det första är den mest möjliga lösningen att hålla vår miljö ren. Om vår livsatmosfär kommer den snabbt spridande sjukdomen säkert att ta slut.


För det andra kan kampanjer och undersökningar göras för att informera människor att hålla sig skyddade. Forskare bör komma på en lämplig behandling för att bota malaria. Dessutom, för att övervinna problemet med fattigdom, bör människor bära helt täckta kläder och använda behandlade nät på natten. Uppenbarligen rapporterades färre fall av malaria i regioner som Nordamerika och vissa europeiska länder. Välkommen till en värld av fallstudier som kan ge dig höga betyg! Här, på ACaseStudy. com levererar vi professionellt skrivna uppsatser och de bästa betygen för dig från dina professorer garanteras! Jag är Anna.

No comments:

Post a Comment