Thursday, December 23, 2021

Lång uppsats om miljöföroreningar

Lång uppsats om miljöföroreningar



Bränning av kol och ved, närvaron av många hästar i koncentrerade områden, lång uppsats om miljöföroreningar, gjorde städerna till de första föroreningskällorna. Tja, vi kommer att förstå alla dessa saker genom uppsatsen. Varannan dag etableras någon annan industri. Nedfallet av lång uppsats om miljöföroreningar, rökavfall, industriavlopp och de virvlande gaserna är en konstant fara för hälsan, förorenar och förorenar både vatten och luft. Faktum är att många städer i världen har tvingats skriva ut strategier som udda och jämna, där fordon trafikerar udda eller jämna dagar baserat på deras registreringsnummer bara för att stävja de växande luftföroreningarna i sådana städer. Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.





Korta och långa uppsatser om miljöföroreningar



Den omfattar historia, källor, typer, effekter och kontrollåtgärder för miljöföroreningar. Du kan också läsa en detaljerad artikel om Pollution — What is Pollution? Komplett guide Klicka här. Inblandning av föroreningar i den naturliga miljön, vilket orsakar en negativ förändring i miljön, är känt som miljöföroreningar. Miljöföroreningar kan ta formen av kemiska ämnen eller energi, som buller, värme eller ljus. Föroreningar klassas vanligtvis som den första eller icke-punktföroreningen. InPollution dödade 9 miljoner människor i världen.


Viktiga typer av miljöföroreningar inkluderar föroreningar, ljusföroreningar, nedskräpning, ljudföroreningar, plastföroreningar, markförorening, radioaktiv förorening, förorening, visuell förorening, lång uppsats om miljöföroreningar, Förorening. Luftföroreningar har alltid följt civilisationer och har varit en betydande ledare för miljöföroreningar. Skapandet av metallsmide har spelat en avgörande vändpunkt för att skapa allvarliga luftföroreningsnivåer utanför husen. Kärnprover av glaciärer på Grönland visar ökningar av föroreningar relaterade till grekisk, romersk och kinesisk metallproduktion.


Lång uppsats om miljöföroreningar eldning av kol och ved, närvaron av många hästar i koncentrerade områden, gjorde städerna till de första källorna till förorening. Den ekonomiska revolutionen ledde till en infusion av obehandlade kemikalier och avfall i lokala vattendrag som tjänade på grund av vattensystemet. Bränning av havskol förbjöds i London lång uppsats om miljöföroreningar Kung Edward I av England efter att dess rök blev ett problem; bränslet var så utbrett i England att det här tidigaste namnet på det hade erhållits eftersom det kan köras långt bort från vissa stränder med skottkärran.


Det var den ekonomiska revolutionen som födde miljöföroreningar som vi alla känner till idag. London registrerade också ett av de tidigare extrema fallen av problem med vattenkvaliteten med den utmärkta Stink på Themsen, vilket ledde till byggandet av Londons avloppssystem kort därefter. Föroreningsproblemen eskalerade när en ökning vida översteg stadsdelars livsduglighet att hantera sina avfallsproblem. Reformatorerna hävdade efterfrågan på avloppssystem och rent vatten. De stora mängderna kol konsumerades av de framväxande fabrikerna, vilket gav upphov till oöverträffade föroreningar. Detta ledde till en enorm mängd kemikalieutsläpp, vilket ökade mängden obehandlat avfall — de två första amerikanska städerna Chicago och Cincinnati som antog lagar som säkerställde renare luft i I början av nittonhundratalet blev miljöföroreningar en allvarlig fråga som progressiva reformatorer trädde i kraft med Föroreningar orsakade av kolförbränning.


Föroreningar orsakade av otillräcklig sanitet och gatuföroreningar orsakade av de tre miljoner hästarna som arbetade i amerikanska städer under tiden genererade enorma mängder urin och gödsel. Kärnvapen fortsatte att testas inom konflikten, särskilt under de tidigare stadierna av deras utveckling. Även om extrem försiktighet har vidtagits men fortfarande katastrofala, incidenter som de på Three Mile Island, Tjernobyl, lång uppsats om miljöföroreningar, och Fukushima utgör ett kvardröjande spöke av allmänhetens misstro. Global publicitet har varit intensiv i dessa katastrofer. Ett utbrett stöd för förbudsavtal har avslutat de flesta kärnvapenprovningar i atmosfären. Föroreningar som införs av ljus i mörker håller på att bli ett globalt problem, allvarligare i stadskärnor, men förorenar också stora territorier, långt från städer.


Ökande bevis på globala och lokala föroreningar och offentlig information tillgänglig över tid har gett upphov till allmänhetens medvetenhet, lång uppsats om miljöföroreningar, vilket måste leda till att miljörörelsen begränsar den mänskliga påverkan på miljön. Läs mer om — Luftföroreningar. Luftföroreningar kan vara en blandning av fasta partiklar och gaser i luften. Bilutsläpp, kemikalier från fabriker, damm, pollen och mögelsporer kan också suspenderas som partiklar. Ozon, en gas, kanske en betydande del av föroreningarna i städer. När ozon bildar föroreningar kallas det även smog. Vissa luftföroreningar är giftiga. Läs mer om — Plastic Pollution. Plastförorening är ackumulering av plastföremål och partiklar, t.


Plast som fungerar som föroreningar kategoriseras i storlek som stöds av mikro- eller makroskräp. Läs mer om — Markföroreningar. Jord är det tunna lagret av oorganiska och organiska material som täcker jordens steniga yta, som blir förorenad på grund av de ihållande giftiga föreningarna, salter, lång uppsats om miljöföroreningar, radioaktivt material etc. vilket har en negativ effekt på jordens hälsa. Läs mer om — Vattenföroreningar. Föroreningen av vattenkroppar på grund av mänskliga aktiviteter kallas vattenförorening. Vattenförekomster inkluderar till exempel sjöar, floder, hav, akviferer och grundvatten; Utsläpp av avfall och föroreningar till ytavrinning som strömmar till ytvatten grundvattenföroreningar från avfallshantering och urlakning till botten, inklusive från latriner och septiktankar; övergödning och nedskräpning.


Det inkluderar avrinning i tätorter lång uppsats om miljöföroreningar jordbruksavrinning, som kan innehålla kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel; inklusive mänsklig avföring från öppen avföring – fortfarande ett allvarligt problem i många utvecklingsländer. Läs mer om — Radioaktiva föroreningar. Den farliga föroreningen definieras som utsläpp av giftigt ämne på grund av resultaten av att radioaktiva material frigörs i miljön under kärnvapenexplosioner och testning av atomvapen, massförstörelsevapen produktion och avveckling av brytning av radioaktiva malmer, hantering och omhändertagande av radioaktiva ämnen. material och olyckor vid kärnkraftverk.


Det finns negativa effekter av förorening på alla levande organismer på jorden. Ozonföroreningar kan orsaka andningssjukdomar, störningar, halsinflammation, smärta och trängsel. Föroreningar orsakar cirka 14 dödsfall per dag, mestadels tack vare förorening av dryck med orenat avloppsvatten i utvecklingsländer. Nästan miljoner kineser saknar tillgång till en säker dryck. En analys uppskattade att 1. WHO uppskattade att föroreningar orsakar hälften 1 dödsfall per år i Indien. Studier har fastställt ovanliga sjukdomar att antalet individer som dödas årligen inom oss kan vara över 50, Läs också — Regnvattenskörd. Toxikologin lång uppsats om miljöföroreningar Miljöhälsoinformationsprogram TEHIP på vårt nationella läkemedelsbibliotek NLM upprätthåller en omfattande webbplats för toxikologi och miljöhälsa som har tillgång till resurser producerade av TEHIP och andra statliga organisationer, lång uppsats om miljöföroreningar.


Denna länk till databasen, bibliografier och handledningar finns på webbplatsen. Miljöföroreningshantering Lösningar som kallas föroreningskontroll, för att kontrollera utsläpp och utsläpp i vatten, luft eller mark. De avfallsprodukter som genereras från olika typer av mänskliga aktiviteter som jordbruk, gruvdrift, tillverkning, transport, överkonsumtion, uppvärmning, etc. med föroreningskontroll, oavsett om de ackumuleras eller sprids, kommer att försämra miljön. Inom lång uppsats om miljöföroreningar av kontroller, förebyggande av föroreningar och avfallsminimering är mer önskvärda än föroreningskontroll.


Inom exploateringsområdet lågpåverkad utveckling lång uppsats om miljöföroreningar vara en liknande teknik för att förhindra avrinning i tätorter. Uppsatsartikel Festival och evenemang Indien USA Tal Brevskrivning, lång uppsats om miljöföroreningar. Komplett guide Klicka här Uppsats om miljöföroreningar Ord Innehåll 1 Uppsats om miljöföroreningar Ord 2 Historia om föroreningar 3 Vad är källor till föroreningar? Luftföroreningar 4. Plastföroreningar 4. Markföroreningar 4. Vattenförorening 4.


Radioaktiva föroreningar 5 Effekter av miljöföroreningar 6 Miljöhälsoinformation 7 Hur man kontrollerar miljöföroreningar? Mycket bra svar. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Δ.





granska uppsatsexempel



vilket har en negativ effekt på jordens hälsa. Läs mer om — Vattenföroreningar. Föroreningen av vattenkroppar på grund av mänskliga aktiviteter kallas vattenförorening. Vattenförekomster inkluderar till exempel sjöar, floder, hav, akviferer och grundvatten; Utsläpp av avfall och föroreningar till ytavrinning som strömmar till ytvatten grundvattenföroreningar från avfallshantering och urlakning till botten, inklusive från latriner och septiktankar; övergödning och nedskräpning. Det inkluderar avrinning från städer och jordbruk, som kan innehålla kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel; inklusive mänsklig avföring från öppen avföring – fortfarande ett allvarligt problem i många utvecklingsländer. Läs mer om — Radioaktiva föroreningar. Den farliga föroreningen definieras som utsläpp av giftigt ämne på grund av resultaten av att radioaktiva material frigörs i miljön under kärnvapenexplosioner och testning av atomvapen, massförstörelsevapen produktion och avveckling av brytning av radioaktiva malmer, hantering och omhändertagande av radioaktiva ämnen. material och olyckor vid kärnkraftverk.


Det finns negativa effekter av förorening på alla levande organismer på jorden. Ozonföroreningar kan orsaka andningssjukdomar, störningar, halsinflammation, smärta och trängsel. Föroreningar orsakar cirka 14 dödsfall per dag, mestadels tack vare förorening av dryck med orenat avloppsvatten i utvecklingsländer. Nästan miljoner kineser saknar tillgång till en säker dryck. En analys uppskattade att 1. WHO uppskattade att föroreningar orsakar hälften 1,, dödsfall per år i Indien. Studier har fastställt ovanliga sjukdomar att antalet individer som dödas årligen inom oss kan vara över 50, Läs också — Regnvattenskörd. Toxikologi- och miljöhälsoinformationsprogrammet TEHIP vid vårt nationella läkemedelsbibliotek NLM har en omfattande webbplats för toxikologi och miljöhälsa som har tillgång till resurser producerade av TEHIP och av andra statliga organisationer.


Denna länk till databasen, bibliografier och handledningar finns på webbplatsen. Miljöföroreningshantering Lösningar som kallas föroreningskontroll, för att kontrollera utsläpp och utsläpp i vatten, luft eller mark. De avfallsprodukter som genereras från olika typer av mänskliga aktiviteter som jordbruk, gruvdrift, tillverkning, transport, överkonsumtion, uppvärmning, etc. med föroreningskontroll, oavsett om de ackumuleras eller sprids, kommer att försämra miljön. Inom kontrollhierarkin är föroreningsförebyggande och avfallsminimering mer önskvärda än föroreningskontroll. Inom exploateringsområdet kan lågpåverkad bebyggelse vara en liknande teknik för att förhindra avrinning i tätorter.


Uppsatsartikel Festival och evenemang Indien USA Tal Brevskrivning. Om något oönskat genererat på grund av mänskliga aktiviteter kommer in i denna annars orörda miljö, kallas detta fenomen som miljöföroreningar. Några av de stora mänskliga aktiviteterna som orsakar miljöföroreningar är industrialisering, avskogning, urbanisering, kärnkraftsutsläpp etc. Ofta är produktionsindustrierna etablerade nära de naturliga vattenkällorna eftersom vatten är en viktig resurs för flera typer av industriarbeten.


Vatten används som kylvätska och används även för ändamål som rengöring, tvätt etc. Men också det avfall som produceras av industrier dumpas i vattendragen, vilket leder till föroreningar. Det är därför mycket nödvändigt att förhindra skador på miljön och naturresurserna orsakade av mänsklig verksamhet. Miljöföroreningar är ett globalt hot och det måste förebyggas genom att stifta nya lagar och genomföra dem med full omsorg. Termen miljöföroreningar används för att beskriva förorening av miljön med externa ämnen som kallas föroreningar. Dessa föroreningar genereras på grund av mänskliga aktiviteter och kan vara i gasformigt, fast eller flytande tillstånd, beroende på deras respektive genereringsprocess. Gasformiga föroreningar inkluderar gaser som koldioxid CO 2 , kolmonoxid CO , svaveldioxid SO 2 som genereras på grund av förbränning av fossila bränslen.


Dessa gaser är giftiga till sin natur och skadliga att andas in när de finns i atmosfären i stora mängder. Fasta föroreningar inkluderar industriavfall och avfall från mänskliga bosättningar. De består av alla typer av fasta föreningar som plast, metall, trä, löv etc. Fasta föroreningar orsakar inte bara mark- och markföroreningar utan når även våra vattendrag och förorenar dem. Flytande föroreningar å andra sidan består av olja och andra petroleumprodukter, kemikalier, syror etc. Den huvudsakliga källan till flytande föroreningar är petroleum- och bränsleproduktionsindustrin.


Miljöföroreningar har en negativ effekt på livsviktiga resurser som luft, vatten och växter samt på människors hälsa och liv. Luftföroreningar orsakar andningsbesvär medan föroreningar av vattendrag leder till vattenburna sjukdomar. Markföroreningar orsakar också förorening av marken som påverkar växtodlingen i just det området. Det finns ett akut behov av att kontrollera miljöföroreningarna genom att effektivt kontrollera produktionen av föroreningar genom att anta en mer miljövänlig politik. Användning av mer miljövänliga bränslekällor och korrekt insamling och bortskaffande av avfall är några av de metoder som kan användas för att kontrollera miljöföroreningar. När ett oönskat giftigt ämne kommer in i vår annars rena miljö, kallas det föroreningar.


Miljöföroreningar är ett allvarligt hot mot miljön och dess resurser. Ironiskt nog är nästan alla orsaker till miljöföroreningar orsakade av människor. Nedan har vi presenterat några viktiga föroreningsfakta för barn för att förbättra deras kunskaper. Men föroreningarna påverkar miljön och hälsan hos flora och fauna; det är barnen som är mer mottagliga för det hälsorisker. Vi måste vidta nödvändiga åtgärder för att stävja föroreningar för att skydda våra barns hälsa och framtid. Miljöföroreningar avser införandet av externa föroreningar i miljön.


Dessa föroreningar genereras främst från flera mänskliga aktiviteter som transport, industrialisering etc. Miljöföroreningar har många effekter på miljön. Några av de stora effekterna av miljöföroreningar beskrivs nedan. Global uppvärmning hänvisar till ökningen av jordens genomsnittliga yttemperatur. Den främsta orsaken till den globala uppvärmningen är växthuseffekten som i sin tur orsakas av en stor koncentration av växthusgaser i atmosfären. Gaser som koldioxid CO 2 , vattenånga H 2 O , Metan CH 4 och dikväveoxid N 2 O är växthusgaser och släpps ut främst på grund av förbränning av fossila bränslen.


Surt regn är en annan miljöförstörande effekt av föroreningar. Det hänvisar till ett regn eller en sorts nederbörd som är sur i naturen med mer koncentration av vätejoner, med andra ord är pH-nivån för surt regn låg. Det är också mycket skadligt för växter, vattenlevande arter och byggnader. De främsta mänskliga orsakerna till surt regn är kväve- och svavelföreningar som genereras på grund av aktiviteter som elproduktion, köttproduktionsindustrier och transporter. En av de allvarligaste effekterna av miljöföroreningar är utarmning av arter både på land och i vatten.


Vattenföroreningar påverkar vattnets kvalitet allvarligt, vilket gör det giftigt och skadligt att leva i för vattenlevande djur som fiskar och sköldpadda etc. Dessutom blandas rök eller skadliga gaser som svavel, kväve och kol som frigörs som rester från industrin med luft och förorenar den. Fordon — Användningen av fordon har blivit skenande och det har skett en massiv tillväxt under det senaste decenniet. Även om användningen av fordon har gynnat oss i större utsträckning, har utsläppen från fordonen lett till en massiv ökning av luftföroreningarna. Faktum är att många städer i världen har tvingats skriva ut strategier som udda och jämna, där fordon trafikerar udda eller jämna dagar baserat på deras registreringsnummer bara för att stävja de växande luftföroreningarna i sådana städer.


Dessutom har den enorma användningen av petroleumbränslen lett till utarmningen av fossila bränslen från marken, vilket ytterligare utarmar de resurser som är tillgängliga för mänskligheten. Jordbruksavfall — På grund av den ständigt växande befolkningen har efterfrågan på jordbruksprodukter ökat mångfaldigt. Detta har lett till en skenande användning av bekämpningsmedel och kemikalier för att öka produktiviteten. Denna praxis har dock sin del av effekterna på miljön. Till exempel har bomullsbältet i Punjab i Indien varit en välsignelse för bomullsindustrin, men samtidigt har människor som bor i denna region visat sig lida av olika former av cancer på grund av den stora användningen av bekämpningsmedel och kemikalier i denna region. område.


Befolkningsöverväxt och tekniska framsteg har alla lett till en ökad efterfrågan på resurser för optimal överlevnad. Vi får dock inte glömma att miljön har tvingats betala ett enormt pris för detsamma och vi borde alla vara ansvarsfulla nog att göra vårt för att bromsa den ständigt ökande miljöföroreningen, annars kan det bli svårt för framtiden generationer för att överleva på denna planet. Bättre metoder som användning av solenergi, vindenergi och andra ekologiskt säkra tekniker kan säkert betraktas som ett alternativ för att leva i en hälsosam och föroreningsfri miljö. Indien är det näst mest folkrika landet i världen och hem för över 1. Det är ett land med underbara och spektakulära landskap, rikliga naturresurser och en av de mest eftertraktade semesterdestinationerna.


Den indiska regeringen har utlyst undantagstillstånd för miljöföroreningar i stadsområdena. Nivån av farliga och giftiga föroreningar i luft, vatten och mark har gått långt över säkerhetsgränsen. Tung industrialisering, urbanisering och en del urgamla metoder som att bränna jordbruksavfall har lika mycket bidragit till det eländiga miljötillståndet i Indien. New Delhi, Indiens huvudstad, skapade globala rubriker nyligen när det dök upp bland de 10 mest förorenade platserna på jorden. Indiens högsta domstol har infört ett förbud mot gamla bensin- och dieselfordon i Delhi.


Trots många ansträngningar från regeringens sida för att hantera förorenande utsläpp från industrierna och använda alternativa trafikmekanismer, fortsätter lufttillståndet att försämras. De största källorna till luftföroreningar är trafik, kraftverk, industri, förbränning av avfall, matlagning med ved och kol. Utsläpp av växthusgaser utgör ett realtidshot mot koncentrationen av giftiga ämnen i luften. Eftersom industrisektorn i Indien bevittnar en produktiv tillväxt. Som ett resultat blir markföroreningar ett stort problem i alla delar av landet. Markföroreningar utgör ett alarmerande hot mot jordbrukets produktivitet, livsmedelssäkerhet och människors hälsa. Området med bördig mark försämras för varje dag som går genom användning av kemikalier för att få bättre produkter. Tillväxten av städer i Indien har använt jord som en diskho för ständigt större mängder kommunalt avfall.


Stora mängder mark går till spillo som dumpningsplatser både i och i utkanten av städer. Dessa dumpningsplatser kan ses som betesmarker för nötkreatur vilket kan leda till många hälsorisker. I Indien är vi inte nya när det gäller vattenföroreningar. Jordbruk är den främsta nödvändigheten för landet och tydligen har miljöpåverkan på klimatet enormt påverkat monsunerna. Enorma mängder avfall, inklusive metaller som bly, giftiga kemikalier som kommer från industrier dumpas i floder och vattendrag.


Den största källan till vattenföroreningar i Indien är det orenade avloppsvattnet. Vissa byar i Indien utövar fortfarande avföring i det fria, vilket ytterligare förorenar de närliggande vattendragen. Ganga och Yamuna är rankade bland de 10 mest förorenade floderna i världen. Buller är en annan brännande fråga i Modern India. Trafikstockningar på vägarna, galna ljud av tutande tut, fabrikssirener, rysande ljud från drift av maskiner och högt ljud från högtalare bidrar i hög grad till den enorma ökningen av buller. Miljöföroreningar har resulterat i utbrott av så många hälsoproblem för en genomsnittlig indier.


Indien undertecknade det historiska klimatavtalet i Paris den 24 november tillsammans med Nationerna vid FN:s högkvarter i New York. Indien har åtagit sig att effektivt genomföra Parisavtalet om klimatförändringar. Indiens premiärminister Shri. Indien har också undertecknat ett avtal med Tyskland om tekniskt samarbete under det indo-tyska energiprogrammet — Green Energy Corridors IGEN-GEC. Eftersom plast är en stor förorening har Maharashtras delstatsregering konkurrensförbud mot plastpåsar från den 23 juni. Meddelandet utfärdat av Maharashtra delstatsregering förbjöd tillverkning, användning, försäljning, cirkulation och lagring av plastmaterial som påsar, skedar, tallrikar och andra engångsartiklar.


Förbudet omfattar även förpackningsmaterial och termokol. Den plast som används för förpackning av läkemedel och läkemedel, mjölk och behandling av fast avfall är dock undantagen från förbudet. Stränga lagar tillämpas för att kontrollera bullerföroreningar. Olika icke-statliga organisationer arbetar dag och natt för att utbilda genomsnittsindianerna om de negativa effekterna av föroreningar på deras mentala och fysiska hälsa. Regeringen driver rigorösa kampanjer genom tv, filmer, tryckta medier och andra sådana butiker för att uppmuntra människor att utöva en miljövänlig livsstil. Man kan inte förneka att den förorenade miljön i urbana Indien är en tickande bomb. Produktiv industrialisering för tillväxt av den nationella ekonomin har uppenbarligen äventyrat till och med en frisk fläkt i de indiska städerna.


Brist på allmänhetens deltagande i genomförandet av stränga lagar för att bekämpa miljöföroreningar är ett annat stort problem. Folkhälsan i Indien är i allvarlig risk. Den indiska regeringen arbetar för att implementera lösningarna på en större duk, till exempel genom att byta till ren energi, regler för att minska utsläppen av skadliga föroreningar och en kampanj för att sprida kunskap om de negativa effekterna av miljöföroreningar. Den viktigaste aspekten är att uppmuntra det indiska folket att ge bort sina uråldriga metoder som i stort sett är farliga för miljön. Förorening enligt definitionen i ordboken är införandet eller närvaron av ett ämne som är skadligt eller har giftiga effekter på miljön. Föroreningar förklaras vidare som införandet av föroreningar i den naturliga miljön som kan orsaka en negativ förändring.


För att vara grundläggande, miljöföroreningar orsakar skador på miljön och som i sin tur skadar människor i miljön. Förekomsten av miljöföroreningar är när omgivningen är förorenad av föroreningar; detta medför vissa förändringar som negativt påverkar vår vanliga livsstil. De viktigaste komponenterna eller delarna av föroreningen är föroreningar och de är huvudsakligen avfallsmaterial av mycket olika former. Föroreningar orsakar en störning i balansen mellan miljön och ekosystemet. Utveckling och modernisering har fört med sig en kraftig ökning av föroreningarna och detta har gett upphov till olika mänskliga sjukdomar och viktigast av allt global uppvärmning. Det finns många olika former av miljöföroreningar inklusive vatten, luft, radioaktivt, mark, värme, buller och ljus.


För varje form av förorening finns det två föroreningskällor; icke-punkt- och punktkällorna. Det är mycket lätt att övervaka, identifiera och kontrollera punktkällorna till förorening medan icke-punktföroreningskällorna är ganska svåra och svåra att kontrollera. Industrier från hela världen, även om de har skapat välstånd och välstånd, har ständigt stört ekologiska balanser och undersökt biosfären. Nedfallet från experiment, rökavfall, industriella avloppsvatten och de virvlande gaserna är en konstant fara för hälsan, förorenar och förorenar både vatten och luft. Det olämpliga bortskaffandet av industriavfall har blivit en källa till både vatten- och markföroreningar.


Det kemiska avfallet från de olika industrierna kan orsaka föroreningar till floder, sjöar, hav och även till mark och luft genom utsläpp av ångor. Kommersiellt och hushållsavfall är källor till miljöföroreningar när avfallet inte kasseras på rätt sätt. Fordon som använder diesel och bensin avger rök och även röken som avges vid kokning av kol förorenar vår miljö. Den exponentiella ökningen av antalet fordon på vägarna har bara hjälpt utsläppet av rök som när den släpps sprids och så småningom blandas med luften som vi andas. Röken från dessa olika fordon är ganska skadlig och är den primära orsaken till luftföroreningar. Det finns också risk för att ljud från dessa fordon orsakar buller. Den snabba urbaniseringstakten och även industrialiseringen är viktiga orsaker till miljöföroreningar på grund av den skada och död som de orsakar växter som skadar djur, människor och ekosystemet.


Den snabba befolkningsökningen särskilt i utvecklingsländer, efterfrågan på ockupation, grundläggande mat och tak över huvudet har ökat. På grund av den höga efterfrågan har avskogningen blivit skenande för att hjälpa till att möta den växande efterfrågan från befolkningen. Den ständiga förbränningen av fossila bränslen är en källa till förorening av marken, luften och vattnet genom giftiga gaser som kolmonoxid. Bekämpningsmedel och gödningsmedel som används under jordbruket är stora källor till miljöföroreningar. Detta är förmodligen den farligaste och vanligaste formen av miljöförorening och det har ansetts vara synonymt med urbanisering.


Den främsta orsaken till detta är den höga bränsleförbränningen. Bränsleförbränning är nu ett mycket grundläggande krav för transport, matlagning och vissa andra aktiviteter både inhemskt och industriellt. Alla dessa aktiviteter släpper ut ett stort antal giftiga kemikalier i atmosfären och tas inte bort från luften, vilket påverkar och hotar vår existens. Svaveloxid släpps ut i luften av röken och det gör luften mycket giftig. Detta orsakas primärt av rök från fabriksstaplar, skorstenar, fordon eller till och med något mycket vanligt som att en vedträ bränns. Utsläpp av svaveloxid och många andra gaser i atmosfären leder till global uppvärmning med förmågan att leda till surt regn.


Utsläppen av dessa växthusgaser och den globala uppvärmningen det orsakar har lett till torka, oregelbundna regn och ökade temperaturer över hela världen. Tillstånd och åkommor som bronkit, astma och det extremt farliga fallet av lungcancer och detta förekommer huvudsakligen i städerna. Ett exempel på ett av de många sorgliga exemplen på de katastrofer som kan öka på grund av luftföroreningar är gastragedin i Bhopal. Gastragedin var ett resultat av frisläppandet av en gasmetylisocyanat vid en gasanläggning. Cirka 2 människor miste livet i tragedin och fler än , människor led av omfattande andningsproblem.

No comments:

Post a Comment