Monday, January 24, 2022

Louis riel uppsats

Louis riel uppsats



Juker och tackar honom för hans vänlighet, och precis innan den vita mössan drogs över hans ansikte sa han, "Remerciez Madame Forget. Specialerbjudande! När han var 2 år gammal, hans louis riel uppsats flyttade till Fort Pitt-området i Saskatchewan?. I slaget vid Batoche kollapsade Dumonts armé av den kanadensiska milisen eftersom den kanadensiska milisen var för stor. Pemmican Publications Inc.





Navigeringsmeny



Louis Riel var en Metis-ledare och han var "grundaren av Manitoba". Det finns i böckerna att hans "en åttondedel" blod var indiskt. Detta sägs för att hans "mormor" var en "Franco-Chipewyan Metis". Boniface, Manitoba?? var platsen där han gjorde sina studier. Efter detta studerade han vid ??College de Montreal?? för prästadömet, louis riel uppsats. Under denna tid ??Biskop Alexandre-Antonin Tache?? lade märke till Louis Riel och han sa till Riel att bli präst. Men hans far dog vid den tiden och han vägrade denna idé att bli präst, louis riel uppsats.


På grund av sin familj han louis riel uppsats en "advokat"?. Han arbetade i ??Chicago, Ill och St Paul, Minn?. Han kom tillbaka till Red River från Montreal. Efter detta gjorde han entré i politiken. Canadian Confederation, en vän till löjtnant-guvernör McDougall, louis riel uppsats, Charles Mair skickades till Red River. Han skickades för att börja "lantmätera för byggandet av en väg?", louis riel uppsats. Denna väg var en länk mellan Upper Fort Garry och Lake of the Woods. Efter dessa artiklar publicerade Riel också några artiklar till stöd för Metis, louis riel uppsats.


Metis organiserade en "nationell kommitté?". Riel valdes till sekreterare i denna kommitté. Canadian Confederation, Denna undersökning av vägen skapade spänningar mellan Metis och de federala myndigheterna. Louis riel uppsats Metis insåg att det finns ett behov av att organisera sig. Riel gjordes louis riel uppsats ledare för denna operation. Riel i Augustin framför St. Bonifatiuskatedralen??, förklarade att denna undersökning är ett hot mot dess existens. Dessa lagar utgjorde grunden för förhandlingarna om Manitobas inträde i den kanadensiska konfederationen.


En "provisorisk regering" är louis riel uppsats av Riel på dec. Huvudsyftet med denna provisoriska regering var att hantera bosättarnas liv och försvara deras materiella gods. En vänlig delegation sändes av den konservativa regeringen av John A. Målet med denna delegation var att klargöra orsakerna bakom den federala regeringens agerande. Denna delegation ville lugna Metis-befolkningen. Men detta uppdrag blev misslyckat. Det är därför en "särskild representant Donald A.


Smed?? skickades till Red River Settlement i december Smith gav fart till denna händelse. En andra lista över rättigheter upprättades louis riel uppsats en "grupp på 40 Metis och engelskspråkiga representanter?" i januari Listan diskuterades av konventet den feb. Riel gav ingen verklig auktoritet till dessa tre män. Efter detta meddelade Smith att delegation, utsänd av den provisoriska regeringen, är välkomna till Ottawa. Delegationen var motiverad att utvärdera "listan över rättigheter" och utarbeta en tredje version. Den slutliga versionen eller den fjärde? Lista över rättigheter? gjordes av trion Ritchot, Black och Alfred H.


Den skickades till Ottawa den 22 mars, Scott??, alla valdes av Riel som representanter att representera den provisoriska regeringen. Canadian Confederation, Riel spelade en viktig roll vid den tiden, i de "händelser som ägde rum i Ottawa". Riel var mycket seriös för alla "affärer i Red River Settlement". För att tillåta handel satte Riel fokus på styrningen av Hudsons Bay Company?. Det var mycket viktigt för att upprätthålla freden i bosättningen. Framtiden verkade lovande för Riel. Det var ett tryck på Ottawa the Orangemen i Ontario. En militär expedition skickades till Red River. Militärens uppdrag var fredligt. Men det skapade en rädsla i Riels sinne.


Anledningen till detta var louis riel uppsats av unga Orangemen i folkmassan. En sak var i Riels sinne att soldater planerar för hans mord. Det var därför han lämnade "Upper Fort Garry". För han trodde att den federala regeringen inte skulle ge honom någon säkerhet, louis riel uppsats. Han gick i "exil i Dakota". Det var i södra kanadensiska gränsen. Canadian Confederation, Manitobas nye löjtnant-guvernör, Adams George Archibald, skapade en armé för att skydda mot den fenianska attacken från USA. Riel registrerade sig och efter detta gjordes han till ledare för ett kavallerikompani. Archibald kom tillbaka till St. Boniface för inspektionen av sina trupper. Sedan fick han skaka hand med varje ledare, louis riel uppsats.


Louis riel uppsats fick också skaka hand med Louis Riel. Premiärminister Macdonald ville louis riel uppsats undvika alla konflikter mellan franska och engelska Kanada under valåret. Riel gick i exil i USA. på grund av rädslan för hans död. Han valdes utan konkurrens i ett extraval i oktober och i februarivalet, louis riel uppsats. Detta val blev på grund av Macdonald-regeringens avgång. Men Riel åkte aldrig till Ottawa på grund av rädslan för sitt liv. Kanadensiska förbundet, på grund av den oavbrutna stressen blev Riel en patient av "mental utmattning".


Han lades in på ett psykiatriskt sjukhus i Montreal och sedan i Beauport?, louis riel uppsats, på grund av denna mentala stress. Han var i USA från till Han fick amerikanskt medborgarskap år När han återvände till Saskatchewan fanns det många klagomål om Metis och de första nationerna i södra Saskatchewan. Blandning av politiska ideal med en teologi gjorde ett avstånd mellan Riel och det katolska prästerskapet. Det katolska prästerskapet var hans anhängare tidigare. Riels aktiviteter mot den federala regeringen gjorde engelska Kanada arg. Kanadensisk milis skickades till Batoche, louis riel uppsats, Calgary och Battleford, Saskatchewan??. Indianen och Metis kunde inte överleva mot den kanadensiska milisen.


Han dömdes till döden på grund av förräderiet. Han hängdes den 16 november i Regina. Kanadensiska konfederationen Gabriel Dumont var en annan Metis-ledare. Han föddes i St. Bonifatius Red River i ??. Det fanns elva barn i hans familj. Han var den sjätte. Isidore Dumont var hans far och han var bonde vid sin födelse. När han var 2 år gammal flyttade hans familj till Fort Pitt-området i Saskatchewan. Hans far gjorde affärer med indianerna. Han jagade buffel för att byta ut dem till "Hudsons Bay Company". Gabriel Dumont ?? motståndskämpe Han är känd som en man ??som ledde de små Metis militära styrkorna under det nordvästra motståndet i ??. Han kunde "inte läsa eller skriva", men han kunde tala sex språk.


På grund av dessa förmågor han louis riel uppsats en ledare i de "stora årliga buffeljakterna". Den "stora årliga buffeljakten" var en "viktig del av Metis kultur?", louis riel uppsats. När han var fjorton år gammal deltog han i en Metis-skärmytsling med en stor grupp Sioux vid Grand Coteau vid Missourifloden. Härifrån tog Gabriel starten. Gabriel Dumont hans noggrannhet i att skjuta med pilbåge var mycket bra. Han började jaga buffel med sin far. På grund av detta blev han en "expert på kunskap om landet och blev en utmärkt guide?".


Gabriel Dumont ?? motståndsman.





exempel på processuppsats



Det var inte förrän den 2 september som den nye löjtnanten-guvernören Adams George Archibald anlände och påbörjade upprättandet av civil regering. Josephs uppdrag över Kanada – USA:s gräns i Dakota-territoriet. Ändå utlöste stress och ekonomiska problem en allvarlig sjukdom – kanske ett förebud om hans framtida psykiska åkommor – som hindrade hans återkomst till Manitoba fram till maj. Bosättningen stod nu inför ett möjligt hot, från gränsöverskridande fenianska räder koordinerade av hans tidigare medarbetare William Bernard O 'Donoghue. Riel organiserade flera kompanier av Métis-trupper för försvaret av Manitoba. När Archibald granskade trupperna i St. Bonifatius, gjorde han den betydande gesten att offentligt skaka Riels hand, vilket signalerade att ett närmande hade genomförts.


När denna nyhet nådde Ontario, piskade Mair och medlemmar av Canada First-rörelsen upp anti-Riel- och anti-Archibald-känslan. Med det federala valet på ingång hade Macdonald inte råd med ytterligare sprickor i relationerna mellan Quebec och Ontario och därför erbjöd han ingen amnesti. Detta kompletterades med ytterligare £ från Smith för vård av Riels familj. Ändå var Riel i slutet av juni tillbaka i Manitoba och övertalades snart att kandidera som parlamentsledamot för valdistriktet Provencher. Efter att George-Étienne Cartier besegrade i början av september i hans hemkörning i Quebec, ställde sig Riel åt sidan så att Cartier – enligt protokollet för att vara till förmån för amnesti för Riel – kunde säkra en plats i Provencher.


Cartier vann med acklamation, men Riels förhoppningar om en snabb lösning på amnestifrågan grusades efter Cartiers död den 20 maj. I det efterföljande extravalet i oktober ställde Riel upp som oberoende, även om han återigen hade flytt, efter att en dom hade blivit utfärdade för hans arrestering i september. Lépine hade inte så tur; han tillfångatogs och ställdes inför rätta. Den liberala ledaren Alexander Mackenzie blev interimspremiärminister och ett allmänt val hölls i januari Även om liberalerna under Mackenzie bildade den nya regeringen, behöll Riel lätt sin plats. Formellt var Riel tvungen att skriva under en registerbok minst en gång när han blev vald, och han gjorde det under förklädnad i slutet av januari.


Han ströks ändå från listorna efter en motion som stöddes av Schultz, som hade blivit medlem för valdistriktet i Lisgar. Riel segrade igen i det resulterande extravalet och blev återigen utesluten. Under denna period hade Riel bott hos oblatfäderna i Plattsburgh, New York, som introducerade honom för kyrkoherden Fabien Martin dit Barnabé i den närliggande byn Keeseville. Det var här han fick nyheter om Lépines öde: efter rättegången för mordet på Scott, som hade börjat den 13 oktober, befanns Lépine skyldig och dömdes till döden. Detta väckte upprördhet i den sympatiska pressen i Quebec, och kraven på amnesti för både Lépine och Riel förnyades. Detta innebar en allvarlig politisk svårighet för Mackenzie, som var hopplöst fångad mellan kraven från Quebec och Ontario.


En lösning väntade dock när generalguvernören Lord Dufferin, på eget initiativ, omvandlade Lépines straff i januari. Detta öppnade dörren för Mackenzie att från parlamentet få en amnesti för Riel, under förutsättning att han stannar i exil i fem år. Under sin exil var Riel i första hand angelägen om religion snarare än politik. Mycket av dessa framväxande religiösa övertygelser baserades på ett stödjande brev daterat den 14 juli som han fick från Montreals biskop Ignace Bourget. Hans mentala tillstånd försämrades och efter ett våldsamt utbrott fördes han till Montreal, där han var under vård av sin farbror, John Lee, i några månader.


Men efter att Riel avbröt en religiös gudstjänst, arrangerade Lee att han blev intagen på ett asyl i Longue-Pointe den 6 mars under det antagna namnet "Louis R. Ändå återhämtade han sig långsamt och släpptes från asylet den 23 januari med en uppmaning att leva ett lugnt liv. Han återvände för en tid till Keeseville, där han blev involverad i en passionerad romans med Evelina Martin dite Barnabé, syster till far Fabien. På hösten återvände Riel till St. Paul och besökte kort sina vänner och familj. Detta var en tid av snabba förändringar för Métis of the Red River – buffeln som de var beroende av blev alltmer knapphändig, tillströmningen av nybyggare ökade ständigt och mycket mark såldes till skrupelfria markspekulanter.


Liksom andra Red River Métis som hade lämnat Manitoba, gick Riel längre västerut för att börja ett nytt liv. När han observerade alkoholens skadliga inverkan på Métis, engagerade han sig i ett misslyckat försök att begränsa whiskyhandeln. I Pointe-au-Loup, Fort Berthold, Dakota-territoriet i , [51] [52] gifte han sig den 28 april med den unga Métis Marguerite Monet dite Bellehumeur, [6] enligt landets sed à la façon du pays, äktenskapet som högtidliggjordes den 9 mars Riel blev snart involverad i Montanas politik och drev aktivt kampanj på uppdrag av det republikanska partiet. Han väckte en stämningsansökan mot en demokrat för att ha riggat en röst, men anklagades sedan själv för att bedrägligt förmå brittiska undersåtar att delta i valet.


Som svar ansökte Riel om amerikanskt medborgarskap och naturaliserades den 16 mars Peters jesuituppdrag i Sun River-distriktet i Montana. Efter motståndet mot Red River reste Métis västerut och bosatte sig i Saskatchewan Valley. Men vid s, orsakade den snabba kollapsen av buffelflocken nästan svält bland de första nationerna. Detta förvärrades av en minskning av statligt stöd och av ett allmänt misslyckande från Ottawa att leva upp till sina fördragsförpliktelser. Métis var också tvungna att ge upp jakten och ta upp jordbruket - men denna övergång åtföljdes av komplexa frågor kring markanspråk liknande dem som tidigare hade uppstått i Manitoba.


Dessutom flyttade bosättare från Europa och de östra provinserna in i Saskatchewan-territorierna, och de hade också klagomål relaterade till administrationen av territorierna. Så gott som alla parter hade därför klagomål, och av engelskspråkiga bosättare höll Anglo-Métis och Métis samhällen möten och begärde att en regering som i stort sett inte svarade för upprättelse. I valdistriktet Lorne hölls ett möte för den södra grenen Métis i byn Batoche den 24 mars, och representanter röstade för att be Riel att återvända och representera sin sak. Den 6 maj deltog i ett gemensamt "Settler's Union"-möte av både Métis och engelsktalande representanter från Prince Albert, inklusive William Henry Jackson, en nybyggare från Ontario som sympatiserade med Métis och känd för dem som Honoré Jackson, och James Isbister från Anglo-Métis.


Chefen för delegationen till Riel var Gabriel Dumont, en respekterad buffeljägare och ledare för Saint-Laurent Métis som hade känt Riel i Manitoba. Riel var lätt att påverka för att stödja deras sak. Riel hade också för avsikt att använda den nya inflytandepositionen för att driva sina egna markanspråk i Manitoba. Vid hans ankomst bildade både Métis och engelskspråkiga nybyggare ett initialt gynnsamt intryck av Riel efter en rad tal där han förespråkade måttfullhet och ett motiverat tillvägagångssätt. Under juni formulerade Plains Crees ledare Big Bear och Poundmaker oberoende sina klagomål och höll därefter möten med Riel. Emellertid var de infödda klagomålen helt annorlunda än nybyggarnas, och ingenting löstes då.


Honoré Jackson och representanter för andra samhällen började skriva en petition som skulle skickas till Ottawa. Under tiden började Riels stöd vackla. När Riels religiösa uttalanden blev allt mer kätterska tog prästerskapet avstånd, och pappa Alexis André varnade Riel för att blanda religion och politik. Som svar på mutor från territoriell löjtnant-guvernör och indiske kommissarie Edgar Dewdney, antog lokala engelskspråkiga tidningar en redaktionell hållning som var kritisk mot Riel. Ändå fortsatte arbetet och den 16 december vidarebefordrade Riel kommitténs framställning till regeringen, tillsammans med förslaget att delegater skulle skickas till Ottawa för att delta i direkta förhandlingar. Mottagandet av framställningen erkändes av Joseph-Adolphe Chapleau, Macdonalds utrikesminister, även om Macdonald själv senare skulle förneka att han någonsin sett den.


Medan Riel väntade på nyheter från Ottawa övervägde han att återvända till Montana, men hade i februari bestämt sig för att stanna. Utan en produktiv handling började Riel engagera sig i tvångsmässig bön och upplevde ett betydande återfall av sin mentala agitation. Detta ledde till en försämring av hans förhållande till det katolska prästerskapet, eftersom han offentligt förespråkade en alltmer kättersk doktrin. Den 11 februari inkom ett svar på framställningen. Regeringen föreslog att man skulle göra en folkräkning av de nordvästra territorierna och att bilda en kommission för att utreda klagomål. Detta förargade en fraktion av Métis som såg det som bara en fördröjningstaktik; de föredrog att ta till vapen på en gång. Riel blev ledare för denna fraktion, men han förlorade stödet från nästan alla anglofoner och Anglo-Métis, och den katolska kyrkan.


Besvikna över status quo, och styrda av Riels karisma och vältaliga retorik, förblev hundratals Métis lojala mot Riel, trots hans proklamationer att biskop Ignace Bourget borde accepteras som påve, och att "Rom har fallit". Saskatchewans provisoriska regering förklarades i Batoche den 19 mars, med Riel som politisk och andlig ledare och med Dumont som tog på sig ansvaret för militära angelägenheter. I det efterföljande slaget vid Duck Lake styrdes polisen och det nordvästra upproret inleddes på allvar. När Canadian Pacific Railway blev färdigställd tillät trupper från östra Kanada att snabbt anlända till territoriet. Flera personer som är nära knutna till regeringen begärde att rättegången skulle hållas i Winnipeg i juli. Vissa historiker hävdar att rättegången flyttades till Regina på grund av oro över möjligheten av en etniskt blandad och sympatisk jury.


Riel höll två långa tal under rättegången och försvarade sina egna handlingar och bekräftade Métis-folkets rättigheter. Han avvisade sina advokaters försök att hävda att han inte var skyldig på grund av sinnessjuka. Juryn fann honom skyldig men rekommenderade nåd; inte desto mindre dömde domaren Hugh Richardson honom till döden den 1 augusti , med datumet för hans avrättning ursprungligen satt till den 18 september Boulton skriver i sina memoarer att när avrättningsdatumet närmade sig, ångrade Riel sitt motstånd mot försvaret av vansinne och förgäves. försökte bevisa att han inte var frisk. Macdonald, som bidrog till att upprätthålla Riels dom, är berömt citerad för att säga "Han ska hänga fast varje hund i Quebec skäller till hans fördel" även om sanningshalten i detta citat är osäker.


Innan han avrättades fick Riel fader André som sin andliga rådgivare. Han fick också skrivmaterial och fick korrespondera med vänner och släktingar. Père André, efter att ha förklarat för Riel att slutet var nära, frågade honom om han var i fred med män. Riel svarade "Ja. Pappa André rådde honom att inte göra det. Han fick sedan fridskyssen från båda prästerna, och fader André utropade på franska: "Alors, allez au ciel! Juker och tackar honom för hans vänlighet, och precis innan den vita mössan drogs över hans ansikte sa han, "Remerciez Madame Forget. Kepsen drogs ner och medan han bad drogs fällan. Döden var inte omedelbar. Louis Riels puls upphörde fyra minuter efter att luckan föll och under den tiden ströp repet runt hans hals långsamt och kvävde honom till döds.


Kroppen skulle ha begravts inne i galgens inhägnad, och graven påbörjades, men en order kom från löjtnanten-guvernören att överlämna kroppen till sheriff Chapleau, vilket i enlighet därmed skedde den natten. Efter avrättningen returnerades Riels kropp till sin mammas hem i St. Vital , där den låg i tillstånd. Den 12 december begravdes hans kvarlevor på kyrkogården i Saint-Boniface-katedralen efter firandet av en rekviemmässa. Rielens rättegång och avrättning orsakade en bitter och långvarig reaktion som förvirrade kanadensisk politik i årtionden. Avrättningen fick både stöd och motstånd av provinserna.


Till exempel stödde konservativa Ontario starkt Riels avrättning, men Quebec var starkt emot det. Frankofoner var upprörda Riel hängdes eftersom de trodde att hans avrättning var en symbol för den engelskspråkiga dominansen av Kanada. Det orange irländska protestantiska elementet i Ontario hade krävt avrättningen som straff för Riels förräderi och hans avrättning av Thomas Scott i I Quebec tog politikern Honoré Mercier till makten genom att mobilisera oppositionen i Historiker har debatterat Riel-fallet så ofta och så passionerat att han är den mest omskrivna personen i kanadensisk historia.


De första engelska amatörhistorierna hyllade civilisationens triumf, representerad av engelsktalande protestanter, över vildhet representerad av halvbloden Métis som var katolik och talade franska. Riel framställdes som en galen förrädare och ett hinder för Kanadas expansion till väst. Vid mitten av århundradet hade akademiska historiker släppt temat vildhet kontra civilisation, lagt ner betoningen på Métis och fokuserat på Riel, och presenterat hans avrättning som en huvudorsak till den bittra splittringen i Kanada längs etnokulturella och geografiska linjer av religion och språk.


Morton säger om avrättningen att den "förvirrade den nationella politikens gång under det kommande decenniet": den mottogs väl i Ontario, särskilt bland Orangemen, men frankofonen Quebec försvarade Riel som "symbolen, verkligen som en hjälte i sin ras". Bumsted sa att för Manitoba-historikern James Jackson var skottlossningen av Scott - "kanske resultatet av Riels begynnande galenskap - den stora fläcken på Riels prestation, vilket berövat honom hans riktiga roll som Manitobas far. De såg till att han inte hedrades som martyr. Han gjordes till folkhjälte av Métis, franska kanadensare och andra kanadensiska minoriteter. Aktivister som förespråkade våld omfamnade hans image; i s, Quebec terroristgruppen, Front de libération du Québec antog namnet "Louis Riel" för en av sina terroristceller.


Över hela Kanada dök det upp en ny tolkning av verkligheten i hans uppror, som hävdade att Métis hade stora olösta klagomål; att regeringen verkligen inte svarade; att Riel tog till våld endast som en sista utväg; och han fick en tvivelaktig rättegång, sedan avrättad av en hämndlysten regering. har bevittnat allt skarpare men ofta okritiska fördömanden av den kanadensiska regeringens skuld och lika okritisk identifikation med "offrandet" av den "oskyldiga" Métis". En artikel av Doug Owram som förekom i Canadian Historical Review i fann att Riel hade blivit "en kanadensisk folkhjälte", till och med "mytisk", på engelska Kanada, vilket motsvarar utnämningen av Batoche som en nationell historisk plats och sammanställningen av hans skrifter.


Saskatchewan Métis begärda markbidrag tillhandahölls alla av regeringen i slutet av , [90] och regeringen undersökte Métis-flodens partier i enlighet med deras önskemål. Riels avrättning och Macdonalds vägran att omvandla sitt straff orsakade bestående oenighet i Quebec. Honoré Mercier utnyttjade missnöjet för att återskapa Parti National. Detta parti, som främjade Quebec-nationalismen, vann majoritet i valet i Quebec. Detta ledde till segern för det liberala partiet under Wilfrid Laurier i det federala valet av , vilket i sin tur satte scenen för dominansen av kanadensisk federal politik, särskilt i Quebec av det liberala partiet på 1900-talet.


Sedan s har många federala politiker infört privata medlemsförslag som försöker benåda Riel eller erkänna honom som en förbundsfader. I , röstade Manitobas provinsregering för att erkänna Louis Riel-dagen som en provinsiell helgdag, som observerades den tredje måndagen i februari. Två statyer av Riel finns i Winnipeg. En av dessa statyer, verk av arkitekten Étienne Gaboury och skulptören Marcien Lemay, skildrar Riel som en naken och torterad figur. Den avtäcktes i och stod i Manitoba Legislative Buildings område i 23 år. Efter mycket protester, särskilt från Métis-gemenskapen om att statyn var en ovärdig felaktig framställning, togs statyn bort och placerades vid Université de Saint-Boniface.


Avtäckningsceremonin ägde rum den 12 maj i Winnipeg. Macdonald, Kanadas premiärminister, hade för avsikt att hålla Métis lugna tills han kunde skicka ut tillräckligt många bosättare till Red River-området för att assimilera dem. Métis fick bara , tunnland av landet som de lovades. Fler bosättare från östra Kanada började bosätta sig i dessa regioner, vilket ledde till ytterligare landundersökningar. Dessa krav följdes av ett lagförslag om rättigheter, men Métis-förfrågningarna avslogs av den kanadensiska regeringen. Oroad för framtiden för Métis bosättningar, bad Métis Riel att återvända till Kanada för att företräda deras intressen, vilket han gjorde i Riel agerade på sitt beslut att använda väpnad konflikt och krävde överlämnandet av Fort Carleton i mars, men superintendent L.


Crozier vägrade. Detta ledde till att Gabriel Dumont, en allierad till Riel, konfronterade en liten avdelning av beridna poliser på väg mot Fort Carleton. Denna åtgärd tvingade Crozier att konfrontera Métis vid Duck Lake. En kort strid följde där den numerärt överordnade Métis tvingade den beridna polisen att dra sig tillbaka från området. MacDonald var ivrig att slå ner detta motstånd, vilket ledde till ytterligare väpnad konflikt i området. En kort strid följde vid Batoche, när kanadensiska soldater överväldigade Métis, vilket ledde till att Riel intogs. Riel anklagades formellt för förräderi den 6 juli, trots att han hade amerikanskt medborgarskap.


Fransk-kanadensaren och Métis avbildade Riel som en martyr som kämpade mot anglosaxarnas försök att kontrollera landet. De skickades till Fort Garry där de hölls som fångar. Det andra brottet Riel begick ägde rum den 4 mars, Individer drivs in för att begå brott Varje brott är resultatet av individuella, fysiska och sociala förhållanden. Ferri, I Thinking seriously about crime beskrev Jock Young brott som en produkt av individens undersocialisering. Detta kan vara ett resultat av en medfödd genetisk eller fysiologisk oförmåga hos individen att lätt kunna umgås d; b en familjebakgrund Liksom förräderimord är mord, även om det är berättigat, men denna händelse var inte motiverad på något sätt alls.


Det var en ond och feg handling från Riels sida. Även om han inte anklagades för förräderi borde han fortfarande dömas till dödsstraff för att ha dödat en man. Detta var inte, och är fortfarande inte acceptabelt. Om dessa förhandlingar inte hade ägt rum och USA precis hade börjat släppa bomber över Irak skulle miljontals människoliv gå förlorade och tredje världskriget skulle utan tvekan följa. Lyckligtvis attackerade Riel bara Kanada så resten av världen blev inte involverad. Efter att Riel hade valt våld två gånger insåg den kanadensiska regeringen att de inte kunde tillåta en man som väljer våld framför ord att fortsätta leva i Kanada. Detta var ännu en anledning till hans avrättning.


Han är fortfarande ihågkommen i kanadensisk historia för att vara en man som kämpade för rättigheterna för sitt land och sitt folk. Den kanadensiska regeringen insåg att det fanns många anhängare av Riel, och att några av dem kanske till och med försöker bekämpa och begå förräderi på samma sätt som Riel hade gjort. Dödsstraff Medan du sover, klockan 3:00 på morgonen, bryts det in i ditt hus. Kränkarna hittar din dotter, våldtar och mördar henne, eftersom de håller dig tillbaka och gör dig hjälplös, och det finns inget du kan göra åt det. Skulle du vilja ha huvudstadsstraff för dessa överträdare, eller bara ett slag på handleden?


En kvinna i Kalifornien sa "Jag vill att de ska betala. Om Riel fick ett mindre straff som böter och en nödvändig ursäkt, kan han försöka leda fler uppror eller fler av hans anhängare kan försöka.

No comments:

Post a Comment